Foto: F64

Lai atrastu pozitīvas tendences Rīgas "Dinamo" sniegumā šajā sezonā ir pamatīgi jārokas pa statistikas rādītājiem, taču tas nemainīs faktu, ka komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kopvērtējumā ir pēdējā pozīcijā. Šajā sezonā acīs iekritis, ka galvenais treneris Pēteris Skudra neierasti bieži veicis vārtsargu maiņas. Vai viņš šādi paudis neapmierinātību ar viņu spēli, vai arī tā ir sava veida stratēģija?

Rīgas "Dinamo" sastāvā šajā sezonā spēlējuši pieci vārtsargi – pamatvērtības bijuši krievi Iļja Proskurjakovs un Staņislavs Gaļimovs, bet epizodiski spēlēt tikuši arī Zeins Makintairs, Aleksandrs Lazušins un Ēriks Vītols. Tik daudz vārtsargu nācies izmantot, jo komandā spēlētāji slimoja ar Covid-19, arī traumas lika meklēt papildus palīdzību, tomēr šajā pozīcijā valda nestabilitāte. Nevienam no vārtu vīriem šajā sezonā vidējā statistikā nav izdevies atvairīt vismaz 90% metienu, kas tiek uzskatīts par labu vārtsargu standartu.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra pats bija augsta līmeņa vārtsargs, 147 spēles aizvadot Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Tomēr viņš savos lēmumos pret vārtsargiem bijis diezgan nesaudzīgs, bieži pieņemot lēmumus veikt vārtsargu maiņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!