Foto: stock.xchng
Tā kā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) līgumu beigu datums ir 30.aprīlis, par aiziešanu no komandām vai jaunu līgumu parakstīšanu otrdien ziņo salīdzinoši daudz klubu, liecina klubu mājas lapu izpēte.

Minskas "Dinamo" ir nolēmuši nepagarināt līgumu ar trim hokejistiem - aizsargu Jori Karalahti un uzbrucējiem Liboru Pivko un Kimu Hiršovecu. Pirms tam komandu pameta arī somu uzbrucējs Tēmu Laine.

Savukārt Prāgas "Lev" neturpinās sadarbību ar vārtsargu Jakubu Štepaneku un uzbrucējiem Jaroslavu Svobodu un Jakubu Klepišu, kurš jau esot panācis vienošanos ar citu KHL klubu. Kā zināms, "Lev" pēc sezonas beigām pameta arī Latvijas hokejisti Mārtiņš Cipulis un Aleksandrs Ņiživijs, kā arī ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

KHL vicečempionu Čeļabinskas "Traktor" vadība izteicās, ka vēloties saglabāt komandas vadošos spēlētājus, un ir pagarināts līgums ar astoņiem hokejistiem - vārtsargu Maiklu Gārnetu, aizsargiem Jevgeņiju Katičevu, Maksimu Gorečišņikovu un Konstantīnu Kļimontovu, kā arī uzbrucējiem Staņislavu Čistovu, Konstantīnu Panovu, Janu Bulisu un Petri Kontiolu. Visgarākie līgumi ir noslēgti ar Panovu un Katičevu - uz trim gadiem.

Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Doņecskas "Donbass" informē par līguma pagarināšanu ar ukraiņu uzbrucēju Sergeju Varlamovu un kanādieti Rendiju Robiteilu.

Kas attiecas uz Rīgas "Dinamo", 30. aprīlī līgums ar klubu beidzas gandrīz pusei komandas - Elvijam Biezajam, Andrim Džeriņam, Džeimijam Džonsonam, Raitim Ivanānam, Rodrigo Laviņam, Vitālijam Pavlovam, Mārtiņam Porejam, Oskaram Cibuļskim, Polam Ščehuram, Mārim Jučeram, Arvīdam Reķim, kā arī galvenā trenera pienākumu izpildītājam Artim Ābolam.

Rīgas KHL kluba vadība pagaidām neatklāj, ar kuru no spēlētājiem tiks turpinātas darba attiecības, taču pēc atsevišķiem izteikumiem medijos var noprast, ka gandrīz visi Latvijas hokejisti saglabās vietu komandā arī uz nākamo sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!