Foto: dinamoriga.lv

Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta cīņā ar Vladivostokas "Admiral" pildījusi trenera uzstādījumus, tāpēc arī izdevās uzvarēt, uzskata divus vārtus iemetušais kanādiešu uzbrucējs Brendons Makmilens.

Ziņots, ka Makmilens izcēlās divreiz noslēdzošajā trešdaļā un Rīgas "Dinamo" sava sezonas tālākā izbraukuma otrajā spēlē ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) pārspēja "Admiral", kuras pieteikumā nebija latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa.

"Šodien aizvadījām ļoti labu maču. Ļoti gribējām parādīt labāku sniegumu nekā Šanhajā. Šodien labi spēlējām jau ar pirmo uzbrukumu, jo spējām ātri atspēlēties pēc zaudētajiem vārtiem. Pildījām treneru uzstādījumus, tāpēc arī sasniedzām kāroto," paudis Makmilens.

Šī spēle iesākās ļoti vētraini, jo jau 23. sekundē pēc Roberta Saboliča metiena ripa ar rikošeta palīdzību atrada ceļu Rīgas "Dinamo" vārtos. Tiesa, neizšķirta panākšanai rīdziniekiem bija nepieciešamas tikai 25 sekundes, jo pretuzbrukumā lielisku Mika Indraša piespēli uz brīvo malu izmantoja Miķelis Rēdlihs, kurš ar vienu pieskārienu raidīja ripu vārtos.

Zīmīgi, ka divas ripas spēles pirmo 48 sekunžu laikā ir jauns KHL rekords. Iepriekšējais labākais šāda veida sasniegums bija kopš 2008./09. gada sezonas, kad Maskavas apgabala MVD un Čerepovecas "Severstaļ" duelī divas ripas tika iemestas pirmo 55 sekunžu laikā.

"Protams, arī laika zonas maiņa nedaudz, bet tomēr traucē. Lai arī dzīvojam šeit pēc Rīgas laika, ir dīvaina sajūta. Bet negribētu ar to meklēt attaisnojumu," par spēli, kas sākās jau pulksten 11 no rīta pēc Latvijas laika teica kanādietis. "Šanhajā mačs bija nesekmīgs ne laika zonas dēļ, bet pašu pieļauto kļūdu dēļ. Tāpēc šodien gribējām uzvarēt, jo zinām, uz ko esam spējīgi."

Ceturtdien Dinamo Rīga komanda spēkosies ar Habarovskas "Amur".

"Jau rīt būs nākamā spēle. Nemelošu, ka gan jau būs sagurums, bet tas nebūs nekas traģisks. Ziemeļamerikā esmu tā aizvadījis mačus. Jāpaguļ, jāatpūšas un jāiet cīnīties," pauda Makmilens.

Rīdzinieki šī gada pēdējā KHL izbraukuma pirmajā mačā pirmdien ar rezultātu 1:3 Šanhajā piekāpās aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandai.

Pēc šīs izbraukuma tūres Rīgas "Dinamo" piedalīsies prestižajā Špenglera kausā, kas pirms gadumijas norisinās Šveices pilsētā Davosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!