Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas uzbrucējs Ainārs Podziņš no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Podoļskas "Vitjaz" nosūtīts uz Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Kļinas "Titan".

Pašlaik 21 gadu vecais uzbrucējs savu līdz šim pēdējo maču "Vitjaz" rindās aizvadīja 21.septembrī, kad spēlē pret viņa bijušo klubu Rīgas "Dinamo" izbraukumā tika piedzīvota sagrāve ar 1:6. Nākamajai savas komandas cīņai viņš netika pieteikts, bet tagad nonācis "Titan" vienībā, kas ir "Vitjaz" fārmklubs.

Kļinas kluba rindās uzbrucējs mačam bija pieteikts jau ceturtdien, kad "Titan" regulārā čempionāta spēlē viesos ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) zaudēja Latvijas izlases aizsarga Māra Jasa pārstāvētajai Voroņežas "Buran" komandai.

Podziņš bija savas komandas pieteikumā, taču laukumā nedevās. Tikmēr Jass izlaida jau ceturto savas vienības spēli pēc kārtas.

Podziņš "Vitjaz" rindās šosezon piedalījies septiņos mačos, veicot vienu rezultatīvu piespēli un iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kā zināms, Podziņš iepriekšējās trīs sezonās spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā, bet pagājušās sezonas vidū pārcēlās uz "Vitjaz".

Pašlaik VHL kopvērtējumā uzbrucēja Artūra Ozoliņa pārstāvētā Penzas "Dizeļ" komanda ar 11 punktiem sešās spēlēs atrodas sestajā vietā, "Buran" vienība ar 11 punktiem ir pozīciju zemāk, uzbrucēju Kaspara Saulieša un Artūra Mickēviča pārstāvētā līgas čempione Ņeftekamskas "Toros" ar desmit punktiem ieņem devīto pozīciju, aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvētā Aļmetjevskas "Ņeftjaņik" komanda ar septiņiem punktiem ieņem 20.vietu, bet "Titan" ar pieciem punktiem atrodas 23.pozīcijā.

Šajā sezonā VHL čempionātā sacenšas 26 komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Sekojošajos izslēgšanas mačos iekļūs 16 spēcīgākās līgas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!