Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas “Dinamo” uzbrucējs Ainārs Podziņš ir pārsteigts par viņa netikšanu uz pasaules U-20 čempionātu Krievijas izlases sastāvā, intervijā interneta mājaslapai “sports.ru” teica pats hokejists.

Podziņš aizvadītajā piektdienā netika iekļauts Krievijas U-20 izlases sastāvā uz gaidāmo turnīru, bet dienu vēlāk komandas galvenais treneris Valērijs Bragins izteicās, ka viņu no pieteikuma izsvītroja Starptautiskā hokeja federācija (IIHF). IIHF šādi esot rīkojusies, jo Podziņam esot Latvijas pilsonība un Rīgas “Dinamo” komandā viņš pieteikts tieši ar šo pilsonību.

“Godīgi sakot, es to nebiju gaidījis. Lēmums mani neiekļaut sastāvā bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm,” teica hokejists. “Jā, man ir dubultā pilsonība, taču spēlējis esmu tikai Krievijas izlasē, tāpēc problēmām nevajadzēja būt.”

Lai arī daudzi Latvijas hokeja līdzjutēji ir neapmierināti par Podziņa vēlēšanos pārstāvēt Krievijas U-20 izlasi, viņš uzsver, ka tikai vēlas spēlēt hokeju pēc iespējas augstākā līmenī.

“Mans mērķis ir pēc iespējas labāk spēlēt hokeju. Dubultā pilsonība man ir kopš dzimšanas un abas valstis es mīlu vienādi,” viņš turpināja. “Protams, žēl, ka netiku uz čempionātu, jo biju gatavs par 100 procentiem.

“Domāju, ka būtu varējis palīdzēt Krievijas komandai. Tai būtu noderējusi mana neatlaidība, spēja cīnīties mazākumā un mērķtiecība uz vārtiem,” izteicās Podziņš.

Pasaules U-20 čempionāts augstākajā divīzijā norisināsies Kanādā no 26.decembra līdz 5.janvārim.

Atgādinām, ka vienā grupā ar Krieviju ir arī Latvijas, Zviedrijas, Šveices un Slovākijas hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!