Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas uzbrucējs Ainārs Podziņš pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Čehovas "Vitjaz", apstiprinājis klubs.

Ar 21 gadu veco uzbrucēju vienošanās noslēgta uz diviem gadiem.

KHL čempionātā Podziņš šosezon Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" rindās tika pieteikts vairākiem mačiem kā 13.uzbrucējs, tomēr laukumā tā arī neizgāja. Iepriekšējās divās sezonās viņš "Dinamo" rindās aizvadīja kopsummā 72 spēles, kurās guva piecus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Pagājušā gada decembrī Podziņš lauza līgumu ar "Dinamo" un pievienojās "Vitjaz" komandai, kuras rindās 13 mačos izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Sezonas beigās Podziņš aizvadīja arī vairākas spēles Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā Čehovas "Ruskije vitjazi".

Podziņš ir dzimis Jūrmalā, bet agrā bērnībā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Krieviju un kādu laiku bijis šīs valsts jaunatnes izlases kandidātu vidū. Paliekot spēlēt Rīgas "Dinamo", viņš līdz ar nākamo pasaules čempionātu starptautiskajā arēnā būtu tiesīgs pārstāvēt Latvijas valstsvienību, tomēr aģentūrai LETA Podziņš iepriekš par iespēju spēlēt izlases kreklā izteicies neviennozīmīgi.

"Vitjaz" komanda KHL pirmajās sezonās kļuva pazīstama kā "kaušļu" vienība, jo bija apkopojusi daudzus hokeja "policistus". Nupat aizvadītajā sezonā Čehovas klubs KHL regulārā čempionāta noslēgumā ierindojās 12.vietā Rietumu konferencē, kas nozīmēja tālāku sezonas turpinājumu vien janvārī izveidotajā Cerību kausa izcīņā. Tajā "Vitjaz" nepārvarēja pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!