Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Rīgas "Dinamo" komandu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar Čeļabinskas "Traktor" vienību pirmdien kārtējo reizi iegāzis skaitliskais vairākums, uzskata vienības jaunais aizsargs Mārtiņš Porejs.

Kā ziņots, aizvadītajā cīņā Rīgas "Dinamo" piedzīvoja neveiksmi izbraukumā ar rezultātu 1:3, ļaujot "Traktor" vienībai izvirzīties Austrumu konferences līderpozīcijā.

"Spēlējām jau labi, bet nerealizējām savus vairākumus, un tāpēc arī tāds rezultāts," vienības oficiālajā mājaslapā citēti Poreja izteikumi pēc cīņas. "Kur ir tā problēma, ka negūstam vārtus? Man ir patiešām grūti pateikt. Varbūt metienu bija par maz, tas noteikti jāprasa trenerim, viņš no malas labāk redz. Vairākums mūs šodien kārtējo reizi iegāza. Nevar tagad apstāties un nolaist rokas - tas jau neko nemainīs. Priekšā grūtas spēles, bet ir jāspēlē."

Porejs atzina, ka otrajā periodā izdevās spēlēt disciplinēti, lai arī pretinieks bija pārņēmis iniciatīvu un aktīvi uzbruka, bet nepiekrita jautājumam, ka pietrūka agresīvas spēles vārtu priekšā.

"Nebija jau tā, ka mēs izvairītos no agresīvas spēles, vienkārši mēs centāmies neielaist. Otrajā periodā viņi spēlēja ļoti aktīvi, ļoti daudz laika uzturējām mūsu aizsardzības zonā," secināja Porejs. "Ja viņiem būtu izdevies mūs nospiest, spēle būtu vēl grūtāka. Galvenais tajā brīdī bija neielaist, un mums tas izdevās. "Traktor" bija pārņēmuši iniciatīvu, un bija jāiztur un otrajā periodā vairāk nācās aizsardzībā spēlēt. Vairākas reizes spēlējām arī pret trijiem, paši ļoti labi saprotam, ka tādas iespējas laist garām nedrīkst."

Kā ziņots, tieši Porejs guva vienīgos vārtus Rīgas "Dinamo" labā. Tas viņam bija jau otrais precīzais metiens KHL karjerā.

"Vienkārši treneris mani laida vairākumā, man iedeva piespēli un nolēmu mest pa vārtiem," atcerējās aizsargs. Šodien atkal iekrita, bet nekāda prieka jau no tā nav - komanda zaudēja."

Izbraukuma sērijas turpinājumā līdz svētdienai Latvijas klubam paredzētas spēles arī ar Magņitogorskas "Metallurg", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Minskas "Dinamo".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 31 spēlē joprojām atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot jau par 14 punktiem.

Uzreiz pēc šī mača rīdzinieki paziņoja par līguma noslēgšanu ar augumā raženo centra uzbrucēju Vitāliju Pavlovu, kurš komandai pievienosies jau nākamajā cīņā Magņitogorskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!