Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pagājušajā nedēļā izlēma pārtraukt līgumattiecības ar kanādiešu aizsargu Džordanu Mareju, bet viņa atlaišanai nav sportisku iemeslu – kā vēsta "sportacentrs.com", sportists, iespējams, nozadzis krievu hokeja zvaigznes Iļjas Kovaļčuka nūju, par ko arī saņēmis brīvlaišanas vēstuli.

"Dinamo" par līguma laušanu ar Mareju paziņoja 28. janvārī, bet iepriekšējā dienā komandas galvenais treneris Pēteris Skudra vēl izteica cerūbu, ka hokejists varētu atgriezties ierindā un palīdzēt rīdziniekiem. Kā vēsta "sportacentrs.com", pēkšņās atlaišanas iemesls, iespējams, ir pretinieku hokeja nūjas zādzība.

27. janvārī "Arēnā Rīga" viesojās Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā vienība Omskas "Avangard", kuras rindās spožākā zvaigzne ir Krievijas hokeja veterāns Iļja Kovaļčuks. Spēlēs dienā pēc rīta treniņa Marejs esot iegājis pretinieku ģērbtuvē un vienkārši paņēmis Kovaļčuka spēles nūju. Krievu hokeja zvaigzne notikušo konstatējis pirms spēles, ierodoties uz cīņu "Arēnā Rīga".

Notikušā incidenta risināšanā iesaistīti "Arēna Rīga" apsargi, pētīti novērošanas kameru ieraksti. Marejs, lai noslēptu nūju un vēlāk to droši iznestu no "Arēnas Rīga", mainījis slēpņa vietu.

"Avangard" komandai paskaidrots, ka notikušajā vainīga apkopēja, kur it kā esot paņēmusi uz zemes mētājušos hokeja nūju, kuru uzskatījusi par salauztu.

"Sportacetrs.com" notikušo apliecinājuši vairāki avoti. Pats hokejists uz aicinājumu sniegt komentāru un skaidrot atlaišanas iemeslus nav atsaucies. Rīgas "Dinamo" arī nav komentējusi notikušo, norādot, ka līgums lauzts pēc abpusējas vienošanās.

28 gadus vecais Marejs rīdzinieku sastāvā piedalījās 11 spēlēs, gūstot vienus vārtus un izdarot sešas rezultatīvas piespēles. Hokejists šajos mačos izpildīja 18 spēka paņēmienus, bloķēja 10 pretinieku metienus, nopelnīja 18 soda minūtes un lietderības koeficientu "-3", vidēji laukumā pavadot 17:23 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!