Foto: TASS/Scanpix/LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā trenēs Sergejs Zubovs no Krievijas, vēsta "sportacentrs.com".

Pēc kārtējās neveiksmīgās sezonas rīdzinieki neturpināja sadarbību ar galveno treneri Pēteri Skudru. Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis marta beigās izteicās, ka uz galvenā trenera amata vietu ir četri kandidāti, bet viens no viņiem bija Zubovs.

Tagad Rīgas "Dinamo" vadība panākusi vienošanos ar 50 gadus veco Zubovu par Latvijas kluba trenēšanu. Oficiāli līgums ar Zubovu varētu tikt noslēgts šajā nedēļā, vēsta "sportacentrs.com". Neoficiāli izskanējis, ka par Zubovu interesi izrādot arī citi KHL klubi, tādēļ rīdzinieki varētu pasteigties ar oficiāla līguma parakstīšanu.

Zubovs savulaik aizvadīja veiksmīgu aizsarga karjeru NHL, spēlējot Ņujorkas "Rangers", Pitsburgas "Penguins" un Dalasas "Stars" rindās. NHL regulārajos čempionātos viņš piedalījās 1068 spēlēs, gūstot 152 vārtus un izdarot 619 rezultatīvas piespēles. 2010./ 2011. gada sezonā savu pēdējo hokejista sezonu viņš aizvadīja KHL grandā Sanktpēterburgas SKA.

Pēc karjeras beigām viņš bija kļuva par SKA galvenā trenera palīgu, bet 2015. gada oktobrī pēc Andreja Nazarova atlaišanas kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Tomēr pēc vienas sezonas SKA galvenā trenera amatā līgums ar viņu netika pagarināts, bet 2017. gada pavasarī viņš pārņēma HK "Soči". 2019. gada oktobrī Zubovs zaudēja "Soči" galvenā trenera amatu, un kopš tā laika nav bijis aktīvs treneris.

Lai gan pēdējos gados allaž bijusi neskaidrība par Rīgas "Dinamo" finansēm un situāciju saistībā ar turpmāko dalību KHL sacensībās, Latvijas komanda neplāno izstāties no KHL. To marta sākumā raidījumā "Spried ar Delfi" apliecināja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Savickis. Kā norādīja Savickis, nestartējot Kontinentālajā hokeja līgā, kur dominē Krievijas komandas, Latvijas hokejs kļūtu provinciāls un "spēlētu uz dīķiem".

Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā izteikti bija līgas vājākā komanda, sasniedzot vairākus antirekordus. Latvijas klubs jau septiņas sezonas nespēj kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Marta vidū par Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeri apstiprināja Edgaru Bunci, kuram "uzdots sākt darbu pie komandas treneru korpusa un spēlētāju sastāva komplektācijas, kā arī citiem organizatoriskajiem jautājumiem, lai komanda veiksmīgi startētu 2021./2022. gada KHL sezonā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!