Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas trešajā mačā otrdien Čehijas klubs Prāgas "Lev" ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) savā laukumā uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Tādējādi Prāgas komanda vēlreiz izvirzījusies dueļa vadībā, sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot 2-1 tās labā.

Jau spēles 85.sekunē rezultātu atklāja Jirži Sekāčs, kurš pēc vārtu apslidošanas raidīja ripu "Metallurg" tīklā. Savukārt 63 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām 1:1 panāca Sergejs Mozjakins, kurš vairākumā pēc individuālajām darbībām bija precīzs ar ļoti spēcīgu metienu. Deviņas minūtes pirms spēles beigām mājiniekus vadībā atgrieza kanādietis Džastins Azevedo, kurš izcēlās vairākumā.

Minūti un 18 sekundes pirms cīņas beigām 2:2 panāca kanādietis Fransiss Parē, tomēr 24 sekundes pirms fināla svilpes uzvaru laukuma saimniekiem nodrošināja Azevedo, kurš kritienā panāca cīņas gala rezultātu.

Šo spēli klātienē vēroja 16 435 skatītāji, kas ir jauns KHL mača apmeklētības rekords. Iepriekšējais rekords, kas bija 16 304 skatītāji, arī tika uzstādīts Prāgā 2012.gada oktobrī.

Sērijas ceturtais mačs ceturtdien atkal notiks Prāgā.

KHL finālsērijā ir viens Latvijas pārstāvis - "Lev" komandā tehniskā direktora pienākumus pilda Raitis Pilsētnieks.

Kā ziņots, Austrumu konferences finālā "Metallurg" ar 4-1 pieveica Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas Salavat Julajev" komandu, bet "Lev" Rietumos ar 4-1 pieveica latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību.

Magņitogorskas komanda jau garantējusi Krievijas čempionu titulu, bet vien otro gadu līgā spēlējošā "Lev" kļuvusi par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpināja Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo", bet šogad - Omskas "Avangard". Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!