Foto: Kadrs no video

Prāgas "Lev" piektdien sīvā cīņā iekļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences finālā, kurā tiksies ar Latvijas hokejistu Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Izšķirošajā pusfināla sērijas spēlē, kas notika Doņeckā, "Lev" uzvarēja ar minimālu pārsvaru - 1:0, bet sērijā ar 4-2.

Divas reizes spēles galvenais tiesnesis Eduards Odiņš bija spiests norādīt, ka vārti nav gūti - vispirms otrajā periodā tiesneši ilgi skatījās videoatkārtojumu, iekams Odiņš paziņoja, ka "Donbass" vārti šajā epizodē bijuši izgrūsti. Pēc tam trešās trešdaļas sākumā burzmā pie vārtiem nebija skaidrs, kur ir ripa, taču tā bija pie "Lev" vārtsarga Engrēna.

Trešās trešdaļas devītajā minūtē Jurijs Siļņickis pārkāpa noteikumus un atstāja "Donbass" mazākumā, ko "Lev" šoreiz izmantoja - Ondržejs Nemecs pārspēja Janu Laco.

Perioda beigās "Donbass" treneris Andrejs Nazarovs gan paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, gan nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču čehi izturēja mājinieku spiedienu līdz pat mača beigu signālam.

Arī šajā mačā nepiedalījās Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis, kurš izlaida arī sērijas piekto spēli.

Kā ziņojām, "Lokomotiv" KHL Rietumu konferences finālā iekļuva, pusfināla sērijā ar 4-2 pārspējot spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!