Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pagājušās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas fināliste Prāgas "Lev" no Čehijas otrdien oficiāli paziņojusi par nepiedalīšanos nākamās sezonas čempionātā.

Maijā informācija par kluba problēmām ar nākamās sezonas budžetu parādījās pirmoreiz, taču vēlāk KHL vadība šo informāciju noraidīja, uzsverot, ka klubs ir iesniedzis visas garantijas tā nākamās sezonas budžeta nodrošināšanai. Jūnija beigās gan esošās problēmas atkal aktualizējās, šoreiz to nenoliedzot ne KHL vadībai, ne pašam klubam, kas pieļāva piespiedu izstāšanos no nākamās sezonas turnīra dalībnieku rindām.

Vienība tā arī nav spējusi sniegt līgas vadībai nepieciešamās finansiālās garantijas. Kluba prezidents Jevgēņijs Miškovskis līdz pēdējam brīdim turpinājis pārrunas ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu un Krievijas gāzes koncernu "Gazprom", tomēr puses par situācijas atrisināšanu nav spējušas vienoties.

Uz doto brīdi klubam ir tikai puse no nākamajā sezonā nepieciešamās naudas, bet "Gazprom" un Čehijas autobūves kompānija "Škoda" no tālākas vienības sponsorēšanas atteicās.

Klubs paudis gatavību nākotnē atgriezties KHL. Tāpat komanda neizskatot iespējas startēt kādā citā turnīrā vai pārcelties uz citu pilsētu.

Kā zināms, Ukrainā valdošās politiskās situācijas dēļ nākamajā KHL sezonā nepiedalīsies latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass". Nākamā sezona raksturota kā kluba "akadēmiskais pārtraukums". Ar spēlētājiem un treneriem noslēgtie līgumi tikuši iesaldēti uz vienu gadu, bet tiem ļauts vienoties ar citām komandām par viena gada līgumiem, ko hokejisti jau aktīvi dara.

Tāpat pēc ģenerālsponsora zaudēšanas un ilgstošām finansiālajām problēmām nākamajā KHL sezonā turnīrs izpaliks bez Krievijas kluba Maskavas "Spartak".

Aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemta Krievijas komanda Toljati "Lada", kā arī jaundibinātais klubs "Soči" un Somijas vienība Helsinku "Jokerit".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!