Foto: DELFI.lt

Svarīgu uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas spēlē svētdien izcīnīja Latvijas komanda "Prizma/Rīga", kas izbraukumā ar 4:3 (0:1, 1:1, 3:1) pieveica Lietuvas klubu Viļņas "Baltika".

Latvijas komandas pa vienai reizei precīzi bija Sergejs Piskunovs, Ēriks Aļaškēvičs, Miķelis Freimanis un Ansis Brikainis.

Uzvaras vārtus guva Brikainis, kurš precīzi meta 53.minūtē, izvirzot "Prizma/Rīga" vadībā pirmoreiz mačā.

Kā ziņots, abas komandas pirmoreiz savā starpā tikās sestdien, kad "Prizma/Rīga" piekāpās ar 4:6. Vēlreiz abas komandas spēkosies otrdien.

Savukārt bet pēdējos trīs regulārā čempionāta mačus "Prizma/Rīga" aizvadīs savā laukumā, kad spēkosies ar Penzas "Dizeļist".

Tikmēr otrai Latvijas vienībai "Juniors" regulārajā čempionātā atlikušas vēl trīs spēles, kas tiks aizvadītas savā laukumā pret tuvāko konkurenti "Kļin".

Rietumu konferences Rietumu divīzijas kopvērtējumā "Juniors" komanda ar 38 punktiem 33 spēlēs ieņem piekto pozīciju, par diviem punktiem apsteidzot "Kļin" vienību, bet "Prizma/Rīga" ar 32 punktiem 32 mačos joprojām atrodas pēdējā, septītajā, vietā.

Savukārt "Baltika" ar 63 punktiem 32 spēlēs šajā pašā divīzijā ieņem otro pozīciju.

Abi Latvijas klubi iekļauti čempionāta Rietumu divīzijā, kuru veido septiņas komandas. Regulārajā čempionātā savā starpā tiekas komandas, kas spēlē vienā divīzijā.

Pavisam čempionātā spēlē 19 komandas, kas sadalītas trijās divīzijās, - Rietumu un Centra divīzijās spēlē pa septiņām komandām, bet Austrumu divīzijā spēkiem mērojas piecas vienības.

Rietumu divīzijas komandas aizvadīs 36 regulārā čempionāta spēles, katrai ar katru tiekoties sešas reizes. Pārsvarā komandas aizvada sērijas citas vienības laukumā, tiekoties pa trim reizēm pēc kārtas.

Izslēgšanas turnīrā no Rietumu divīzijas iekļūs sešas spēcīgākās komandas.

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās MHL A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!