Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, kas savā laukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja pagājušās sezonas Gagarina kausa finālistus Mitišču "Atlant".

Pujacs ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm šajā spēlē neizcēlās, laukumā pavadot 19 minūtes un 58 sekundes un veicot trīs metienus pa pretinieku vārtiem.

Pirmajās divās trešdaļās komandas apmainījās ar precīziem raidījumiem, kad "Avangard" rindās izcēlās Sergejs Kaļiņins un Aleksandrs Perežogins, bet "Atlant" labā vārtus guva Viktors Bobrovs un Nikolajs Žerdevs.

Uzvaras vārtus laukuma saimniekiem trešās trešdaļas priekšpēdējā minūtē guva Romāns Červenka.

Omskas klubs tādējādi tika pie savas pirmās uzvaras trīs spēlēs.

"Avangard" komandas nākamie pretinieki piektdien būs Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

Šī Pujacam bija piektā spēle Omskas kluba rindās. Latvijas izlases aizsargs janvāra vidū uz "Avangard" pārgāja no Novosibirskas "Sibirj" komandas.

Citā spēlē uzvaru izcīnīja pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas uzvarētāja Kazaņas "Ak Bars", kas izbraukumā ar 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību.

Abus vārtus Kazaņas vienības labā guva Jozefs Straka, bet "Avtomobilist" rindās izcēlās Nikolajs Bušujevs.

Kā zināms, Dārziņš pagājušā gada oktobra vidū sarāva kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saites. Uzbrucējs jau atsācis ledus treniņus un laukumā atgriezīsies februāra vidū.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 80 punktiem 47 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Avangard" ar 75 punktiem 46 mačos atrodas pozīciju zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!