Foto: Itar-Tass/Scanpix

Uzvaru otrajā pagarinājumā otrajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas mačā sestdien izcīnīja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda.

Izbraukuma mačā "Avangard" ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pieveica regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Čeļabinskas "Traktor".

Uzvaras vārtus cīņas 87.minūtē guva Ņikita Pivcakins.

Pujacs laukumā pavadīja 27 minūtes un 22 sekundes, kas bija ceturtais lielākais spēles laiks komandā, metienus pa pretinieku vārtiem neizdarot.


Spēles rezultātu jau trešajā minūtē atklāja "Avangard" hokejists Dmitrijs Sjomins, bet desmitajā minūtē talantīgais Jevgēņijs Kuzņecovs panāca izlīdzinājumu. Otrajā trešdaļā jau Kuzņecovs vadībā izvirzīja "Traktor", bet 2:2 trešā perioda sākumā panāca Aleksandrs Perežogins un pēc tam, lai gūtu uzvaras vārtus, abām komandām nācās nospēlēt vēl vairāk nekā 40 minūtes.

Neskatoties uz ilgo spēles laiku, komandas neizdarīja daudz metienus - "Avangard" vārtsargs Kari Ramo tika galā ar 31 no 33 sāncenšu raidījumiem, bet "Traktor" vārtu vīrs Maikls Gārnets cīņas gaitā atvairīja 26 no 29 pretinieku metieniem.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1. Nākamie divi mači jau risināsies Omskā.

Kā ziņots, Rietumu konferences finālsērijā pēc pirmajiem diviem izbraukuma mačiem Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda ar 2-0 uzvar Sanktpēterburgas SKA hokejistus.

Šīs sērijas otrais mačs piektdien vēlreiz notiks Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!