Foto: F64

Latvijas izlases aizsargs Georgijs Pujacs piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē guva pirmos vārtus šajā sezonā.

Tomēr viņa pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Čeļabinskas "Traktor" vienībai.

Pujacs 10 minūtē guva pirmos vārtus šajā mačā. Laukumā viņš pavadīja 23 minūtes un 59 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā. Viņa kontā arī divi neprecīzi metieni pa vārtiem.

"Avangard" komandā divus vārtus guva Dmitrijs Sjomins, bet uzvarētājiem precīzi meta Vladimirs Antipovs, Konstantīns Panovs un Jans Buliss, bet uzvaras nesošo pēcspēles metienu realizēja Jevgēņijs Kuzņecovs.

Tikmēr uzvaru pret spēcīgo Magņitogorskas "Metallurg" komandu savā laukumā izcīnīja Hantimansijskas "Jugra" vienība, kurā spēlē Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis. Latvietim "Jugra" vārtos pavadot visu spēli, Hantimansijskas klubs bija pārāks ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1).

Masaļskis atvairīja 27 no 29 pretinieku metieniem. Viņš vārtos atgriezās pēc viena mača pārtraukuma, jo vienas spēles diskvalifikāciju saņēmis Masaļska konkurents Mihails Birjukovs.

"Jugra" komandas labā vārtus guva Rinats Ibragimovs, Artjoms Buļanskis un Mareks Trončinskis, bet "Matallurg" rindās izcēlās Sergejs Mozjakins un Deniss Platonovs.

Citā spēlē pieteikumā netika iekļauts pieredzējušais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, bet viņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" komanda piedzīvoja 11.zaudējumu pēc kārtas, ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) savā laukumā piekāpjoties Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan".

Mitišču vienība pēdējās divās spēlēs nav pratusi gūt vārtus.

Iepriekš 21.oktobrī no "Atlant" komandas galvenā trenera amata tika atlaists zviedru speciālists Janne Karlsons, kura pienākumus tagad veic Aleksandrs Smirnovs. Viņa vadībā klubs zaudējis sešās cīņās pēc kārtas. Kopš pieredzējušais Ozoliņš 28.septembrī debitēja "Atlant" komandā, tā uzvarējusi vien divos no 16 mačiem.

Citviet graujošu panākumu izcīnīja uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, kas ar 6:1 (3:1, 1:0, 2:0) viesos pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Sprukts laukumā pavadīja desmit minūtes un 30 sekundes, metienus pa vārtiem neveica un uzvarēja deviņos no desmit iemetieniem.

Divus vārtus CSKA labā guva Aleksandrs Radulovs, bet Maskavas klubam šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr piektdien vēl laukumā neatgriezās Jaroslavļas "Lokomotiv" uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš jau pilnībā atlabis no oktobra sākumā gūtā kājas lūzuma. Latvietis netika iekļauts savas komandas pieteikumā, bet "Lokomotiv" ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā savā laukumā pārspēja Čehijas klubu Prāgas "Lev".

Panākumu mājiniekiem pagarinājuma 28.sekundē nodrošināja Stafans Kronvals, bet Jaroslavļas vienībai šis bija septītais panākums pēc kārtas.

Savukārt pirmo zaudējumu piecās spēlēs piedzīvoja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā pašreizējā līgas līdervienība un esošā čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) viesos piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!