Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izpildīja Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs, palīdzot viņa pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveikt Novokuzņeckas "Metallurg" vienību, kurā spēlē aizsargs Aleksandrs Jerofejevs.

Pagarinājuma 47.sekundē pēc Pujaca piespēles Viktors Drugovs guva uzvaras vārtus.

Šajā cīņā Pujacs spēlēja 25 minūtes, kas bija ilgākais spēles laiks starp abām komandām.

Šīs sezonas 35 spēlēs Pujacs izcēlies ar astoņiem gūtajiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kas viņam dod otra rezultatīvākā aizsarga godu "Sibirj" komandā.

Tikmēr Jerofejevs laukumā pavadīja 16 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Mača pamatlaikā "Sibirj" komandā vārtus guva Jurijs Petrovs, bet Novokuzņeckas klubā ar precīzu metienu izcēlās Aleksandrs Bumagins.

Citā mačā savu trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Latvijas aizsarga Māra Jasa pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība, kas ar 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) izbraukumā pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Jass šoreiz spēlēja 13 minūtes un 38 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot, taču nopelnot četras soda minūtes.

Vārtus "Ņeftehimik" komandas labā guva Ļibors Pivko, Igors Bortņikovs un Maksims Jakucenja, bet "Avtomobilist" rindās vienīgo reizi precīzs bija Aleksandrs Rjazancevs.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas ar 2:4 (1:3, 1:0, 1:1) izbraukumā atzina Maskavas CSKA hokejistu pārākumu.

Maču "Jugra" komandas vārtos uzsāka Mihails Birjukovs, tomēr viņš pirmajās trīs ar pusi minūtēs ielaida divus vārtus un tika nomainīts ar Masaļski. Kaut Latvijas vārtsargs turpinājumā arī kapitulēja divas reizes, kopumā Masaļskis aizvadīja sekmīgu maču, spēles pēdējās minūtēs atvairot vairākus bīstamus CSKA hokejistu metienus.

CSKA komandā vārtus šajā spēlē guva Deniss Paršins, Sergejs Andronovs, Ņikita Gusevs un Dmitrijs Moņa, bet "Jugra" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Igors Jemeļejevs un Mihails Aņisins, kurš realizēja soda metienu.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sibirj" ar 69 punktiem 38 spēlēs saglabāja piekto vietu, "Jugra" hokejisti ar 59 punktiem 37 mačos atrodas pozīciju zemāk, "Ņeftehimik" ar 51 punktu 37 cīņās ieņem astoto vietu, bet Novokuzņeckas "Metallurg" komanda ar 33 punktiem 38 mačos joprojām atrodas pēdējā, 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!