Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaras savām komandām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs trešdien palīdzēja izcīnīt Latvijas spēlētāji Georgijs Pujacs un Edgars Masaļskis.

Pujaca pārstāvētie KHL vicečempioni Omskas "Avangard" ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) izbraukumā pārspēja Čehovas "Vitjaz" vienību.

Latvijas aizsargs šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja četras soda minūtes.

Šajā mačā otrajā trešdaļā pirmā vadībā izvirzījās "Vitjaz" vienība, kad precīzs bija Pāvels Černovs. Savukārt turpinājumā precīzi bija tikai "Avangard" spēlētāji, kad ar vārtu guvumiem atzīmējās Tomašs Zaborskis, Ņikita Ņikitins un Ņikita Pivcakins.

"Avangard" izcīnīja sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs.

Citā mačā vārtsarga Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" vienība ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) izbraukumā pārspēja Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo".

Masaļskis atvairīja 32 no 34 pretinieku metieniem un palīdzēja "Jugra" komandai tikt pie ceturtās uzvaras pēdējās piecās cīņās.

Uzvaru "Jugra" komandai 57.minūtē izrāva Sergejs Demagins. Vēl pa reizei uzvarētājiem precīzi bija Ivans Jacenko un Staņislavs Bočarovs. Savukārt Minskas "Dinamo" rindās ar vārtu guvumiem atzīmējās Tims Stepltons un Zbineks Irgls.

Pie panākuma tika arī šobrīd savainotā uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) savā laukumā pārspēja Sanktpēterburgas SKA.

Kā ziņots, Rēdlihs oktobra sākumā treniņa laikā guva ceļgala locītavas traumu un nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus.

Tāpat uzvaru izcīnīja arī aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas ar 4:3 (0:1, 3:1, 0:1, 1:0) savā laukumā pagarinājumā pieveica spēcīgo Magņitogorskas "Metallurg". Uzvaras vārtus pagarinājuma pēdējā minūtē guva Ruslans Fedotenko, kurai šis bija trešais precīzais metiens mačā.

Bārtulis cirkšņa traumas dēļ izlaida jau devīto maču pēc kārtas, bet tuvākajā laikā viņš varētu atgriezties laukumā.

Savukārt "sauso" zaudējumu cieta Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", kas ar 0:4 (0:1, 0:3, 0:0) izbraukumā kapitulēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai. Uzvarētājiem ar "hat-trick" atzīmējās Mihails Varnakovs.

Tikmēr smagu zaudējumu cieta nākamā Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" pretiniece Jekaterinburgas "Avtomobilist" 1:6 (0:4, 1:0, 0:2) kapitulēja Maskavas "Spartak" vienībai.

Kā ziņots, četri vienības leģionāri - vārtsargs Kriss Holts, aizsargs Braņislavs Mezejs, uzbrucējs Rastislavs Špirko un uzbrucējs Kamils Pirošs - pēc iepriekšējā mača ar "Donbass" palikuši Ukrainā, jo viņiem nav noformētas darba vīzas. Mačā ar "Spartak" nevarēja piedalīties neviens no šiem spēlētājiem.

"Avtomobilist" un Rīgas "Dinamo" komandas savā starpā sacentīsies piektdien Liepājā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" šobrīd ar 42 punktiem 19 spēlēs ieņem pirmo vietu, identiskā pozīcijā atrodoties arī visas līgas kopējā ieskaitē, bet tai ar 37 punktiem 19 spēlēs konferencē seko "Lokomotiv" komanda. "Donbass" ar 24 punktiem 20 spēlēs atrodas devītajā pozīcijā, bet Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem ir pēdējā, 14.vietā.

Savukārt Austrumu konferencē "Avangard" ar 35 punktiem 21 mačā pacēlusies uz otro vietu, "Jugra" ar 26 punktiem 20 cīņās atrodas desmitajā pozīcijā, bet "Avangard" ar 13 punktiem 19 mačos ir pēdējā, 12.pozīcijā konferencē un arī pēdējā vietā visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!