Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" komandu mačā ar Minskas "Dinamo" iegāzušas tās pašas kļudas, kas iepriekš, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas galvenais treneris Peka Rautakallio.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" KHL pēdējā regulārā čempionāta spēlē pirms novembra pārtraukuma svētdien ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo".

Pēcspēles preses konferencē Rautakalio bija manāmi pikts un sacīja, ka komandai ir tās pašas problēmas, kas pirms tam.


"Nekā jauna. Pieļāvām tādas pašās kļūdas kā iepriekšējās spēlēs. Bijām par lēnu un spēlē ar šādu komandu ātrums ir ļoti svarīgs," sacīja rīdzinieku galvenais treneris.

Lūgts komentēt vai problēma ir emocionāla vai fiziska, Rautakalio bija skarbs. "Minska labi slido un ātri kustina ripu. Viņu komandā ir ļoti daudz labu spēlētāju. Ja esi lēns un netiec līdzi - pieļauj kļūdas, ko šāda komanda nepiedod."

Iespējams, ka šī kļuva par pēdējo Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Pekas Rautakallio spēli, jo pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas tuvākajās dienās gaidāma kluba valdes sēde, kad varētu tikt lemts par trenera atbrīvošanu.

Tikmēr Minskas vienības galvenais treneris Andrijs Andrijevskis sacīja, ka komanda izpildījusi spēles plānu un parādīja labu ripas kustību uz laukuma. Jautāts par to, kad būs zināms Baltkrievijas kluba jaunā galvenā trenera vārds, Andrijevskis sacīja, ka tas nav jautājums viņa, bet gan kluba vadībai.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda oktobra 12 spēlēs izcīnīja vien divas uzvaras pamatlaikā. Tāpat tā izbraukuma mačos šosezon tikusi vien pie vienas uzvaras pamatlaikā.

Pēc novembra starptautisko izlašu spēļu pārtraukuma Rīgas klubs 14. un 16.novembrī savā laukumā uzņems attiecīgi latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "Ak Bars" komandu un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību, bet pēc tam aizvadīs trīs izbraukuma mačus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 23 spēlēs joprojām ieņem priekšpēdējo, 13.vietu.

Tikmēr Minskas "Dinamo" ar 30 punktiem 24 cīņās pakāpās uz astoto vietu Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!