Foto: F64

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pēc pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē savā laukumā gūtās uzvaras ar 2:1 pār Habarovskas "Amur" bija gandarīts gan par komandas parādīto spēli, gan par izcīnīto uzvaru.

Treneris pēc cīņas žurnālistiem sacīja, ka iepriekš komanda arī rādījusi labu sniegumu, taču tad labā spēlē pie uzvaras tikt nav izdevies. "Šodien izdevās gan viens, gan otrs, tāpēc esmu gandarīts. Mēs izveidojām daudz momentu, "Amur" vārtsargs darbojās ļoti labi, taču spējām izmantot dažas iespējas un gūt panākumu," atzina Rautakallio.

Viņš arī atzina, ka komandai problemātiska ir centra uzbrucēju pozīcija, jo spēli pret "Amur" rīdzinieki aizvadījuši tikai ar trīs centriem. "Šie puiši nospēlēja ļoti labi un izdarīja lielu darbu, taču tā turpināt nevaram. Mums vajag vēl kādu centra spēlētāju," uzskata Rautakallio.

Komandai jau nākamajā spēlē varēs palīdzēt Kaspars Daugaviņš, kurš komandai lieti noderēs, sprieda treneris. "Mums ir pāris diena laika padomāt, kurā virknējumā viņu [Daugaviņu] likt. Viņš visu šo laiku ar mums ir trenējies, ir labā formā un ļoti grib spēlēt, tāpēc bija sarūgtināts, ka jau šodien nevarēja doties laukumā," treneris apliecināja, ka Daugaviņš raujas laukumā un ir gatavs cīņai.

Savukārt Habarovskas "Amur" galvenais treneris Hannu Jortika teica, ka spēle bijusi līdzīga, un viņa vadītā komanda tās gaitā pat varējusi cerēt uz trīs punktu izcīnīšanu, tomēr atkal pievīlusi spēle skaitliskajā vairākumā, un rupjā kļūda savavā zonā, kad tika zaudēti otrie vārti. "Tādas piespēles šāda līmeņa hokejā neļauj uzvarēt, lai gan mūsu vārtsargs Jans Lašāks aizvadīja teicamu spēli. Taču ja mēs gribam uzvarēt, ar vārtsarga lielisko sniegumu vien nepietiek," sacīja Jortika.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!