Foto: LETA

Ielaižot četrus vārtus pret tāda līmeņa komandu kā Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Maskavas "Dinamo", praktiski nav iespējams uzvarēt, pēc pirmdien notikušā savstarpējā mača secinājis Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio.

Jau ziņots, ka KHL regulārā čempionāta šīs sezonas priekšpēdējās izbraukuma sērijas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" komanda pirmdien, aizvadot izteikti neveiksmīgu pirmo trešdaļu, ar rezultātu 3:4 (0:3, 1:1, 2:0) zaudēja Maskavas "Dinamo" vienībai.

"Šodien uzvarēja labākā no divām komandām. Mēs ļoti smagi iesākām spēli, it kā nespēdami pierast pie Maskavas laika zonas," Rautakallio teikto citē Maskavas "Dinamo" oficiālā mājaslapa internetā. "Trešajā trešdaļā spējām nodemonstrēt attiecīga līmeņa sniegumu un atgriezties cīņā, taču, ielaižot četrus vārtus pret šāda līmeņa komandu, praktiski nav iespējams uzvarēt."

"Lai arī šis nebija mūsu vakars, esmu priecīgs, ka katru nākamo trešdaļu aizvadījām labāk nekā iepriekšējo. Tā ir laba zīme," piebilda somu treneris.

Tāpat Rautakallio atklāja, ka Miķelis Rēdlihs otrajā trešdaļā laukumā nedevās, jo viņam esot bijušas problēmas ar ekipējumu. Uz viņa krekla bijušas asinis, bet izbraukumā Rīgas "Dinamo" hokejisti devušies ar tikai vienu formas komplektu.

Rautakallio arī piebilda, ka vēlas, lai viņa padotie nedomātu par iespējami parocīgākiem pretiniekiem izslēgšanas turnīrā, bet gan koncentrētos uz pašu spēli.

"Lai arī spēli sākām labi, trešajā trešdaļā netikām galā ar pienākumiem pašu aizsardzības zonā," pēc spēles izteicās Znaroks. "Nemākam spēlēt, ietaupot nervus. Stāvēju uz soliņa un nesapratu, kāpēc pie rezultāta 4:0 nevar spēlēt mierīgi, izpildot skaidrus uzdevumus? Taču esmu pateicīgs puišiem, ka viņi izturēja. Malači."

Abas komandas šosezon savā starpā iepriekš bija tikušās trīs reizes - septembra beigās Rīgā notikušajā mačā mājinieki piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:4, oktobrī revanšējās izbraukumā ar 5:2, bet janvāra sākumā Rīgā ar 1:0 pagarinājumā pārāki bija Rīgas "Dinamo" hokejisti.

Vēl šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" tiksies ar Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" komandu, Latvijas aizsarga Georgija Pujaca jauno vienību Omskas "Avangard" un Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Pēc tam sekos februāra izlašu pārtraukums, pēc tā Rīgas "Dinamo" gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, bet pēdējie četri regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti savā laukumā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 45 spēlēs ieņem astoto vietu, taču tāds pats punktu skaits ir arī septītajā vietā esošajai Maskavas CSKA vienībai, kas aizvadījusi par vienu maču vairāk. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē.

Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas Rīgas "Dinamo" pašlaik atpaliek par desmit punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo Slovākijas vienību Popradas "Lev" rīdzinieki apsteidz par 12 punktiem.

Maskavas "Dinamo" ar 84 punktiem 45 spēlēs šajā pašā konferencē ieņem trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!