Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra otrajā mačā uzvarēja tikai un vienīgi pateicoties vārtsargam Mārim Jučeram, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Jau vēstīts, ka turnīra otrajā spēlē "Dinamo" trešdien ar 3:1 uzvarēja Vācijas komandu Volfsburgas "Grizzly Adams", izcīnot pirmo vietu grupā un pārliecinoši iekļūstot turnīra pusfinālā.

Jučers vēlāk tika atzīts par mača labāko spēlētāju "Dinamo" rindās.
"Jučers mums uzvarēja spēli. Mēs bijām tālu no sava labākā snieguma, ko es nevaru pieņemt. Spēle nepavisam nebija laba. Toties Jučers spēlēja sensacionāli," vienības oficiālajā mājaslapā publiskotajā intervijā izteicies Rautakallio.

"Man vairāk patīk tādas spēles, kurās ir daudz metienu, kur tu visu laiku esi spēlē," izteicās pats Jučers, kamēr Jēkabs Rēdlihs atzina, ka komanda šoreiz nespēlēja tā, kā to vajadzētu.


Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē "Dinamo" pirmdien ar rezultātu 9:2 sagrāva Šveices komandu Klotenes "Flyers", bet "Grizzly Adams" hokejisti otrdien zaudēja "Flyers" komandai ar 0:6.

Lai izcīnītu pirmo vietu savā grupā, Rīgas "Dinamo" komandai spēlē pret "Grizzly Adams" bija nepieciešams tikt pie viena punkta. Tāpat Latvijas klubam uzvarai grupā derēja arī zaudējums ar ne vairāk kā sešu vārtu starpību.

Grupas kopvērtējumā "Dinamo" ar maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem ieņēma pirmo vietu, "Flyers" ar trim punktiem ierindojās otrajā pozīcijā, bet "Grizzly Adams" apakšgrupas spēlēs pie punktiem tā arī netika.
Tikmēr otrajā grupā cīnās no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem veidotā Kanādas izlase, mājinieki "Davos" hokejisti un Čehijas klubs Vitkovices "Steel".

Grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, bet otrajā un trešajā vietā palikušās vienības, tiekoties ar otras grupas otro un trešo spēcīgāko klubu, aizvadīs pārspēli par vietu pusfinālā.

Pārspēles norisināsies 29.decembrī, pusfināli paredzēti dienu vēlāk, bet fināls notiks 31.decembrī.

Jau vēstīts, ka Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada. Šajā turnīrā katru gadu piedalās arī KHL komandas, sasniedzot labus rezultātus - 2009.gadā turnīrā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", bet pagājušajā gadā Krievijas vienība Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!