Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma Omskas "Avangard" vienībai kārtējo reizi kopš stāšanās amatā norādījis uz vienības hokejistu spēju un prasmju trūkumu.

Kā ziņots, piektdien "Dinamo" ilgstošās mājas spēļu sērijas trešajā cīņā ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) zaudēja "Avangard" komandai, ciešot pirmo neveiksmi trijās cīņās.

"Šajā spēlē viss notika ačgārni - ja iepriekš allaž sākām gausi, ar katru nākamo trešdaļu uzlabojot savu sniegumu, tad šoreiz uzreiz sākām spēlēt tā, kā to vajadzētu darīt. Spējām radīt daudzas vārtu gūšanas iespējas, kuras gan palika neizmantotas, taču otrajā trešdaļā sniegums mazliet pasliktinājās, bet trešajā spēlētāju disciplīna uz laukuma jau bija kritiska," pēc cīņas izteicās Rautakallio.

""Avangard" ir viena no šīs līgas līdervienībām. Viņi spēlēja pacietīgi, zinot, kā tas darāms, bet mēs atļāvāmies pret šādu pretinieku nespēlēt pacietīgi un disciplinēti," piebilda treneris. "Mums vienmēr jāspēlē kā komandai. Nedrīkst būt tā, ka ar ripu spēlē tikai viens hokejists, bet cits laukuma centrā tikmēr jau paspējis iemigt. Pretiniekiem tādējādi rodas iespējas veikt izrāvienus un tiek gūti vārti."

"Spēlējot pret tik spēcīgām komandām, vienmēr iemācamies ko jaunu, kas ir labi. Tāpēc jau nākamā spēle būs kā šī mača rezultāts. Redzēsim, vai spēlētāji pratīs mācīties un darboties uz laukuma kā komanda," skaidroja treneris, kurš iemeslus vienības vājajā uzbrukuma spēlē mačos, kas notiek pašu laukumā, meklēja hokejistu spējās un prasmēs. "Ja viņa priekšā ir tukši vārti un atlicis ripu tajos tikai ieraidīt, ko gan es varu izdarīt?"

Tikmēr "Avangard" galvenais treneris Rostislavs Čada atzīmēja, ka šoreiz viņa padotie pratuši ar katru trešdaļu rādīt arvien saturīgāku sniegumu.

"Pirmajā trešdaļā nebijām agresīvi un spēlējām lēni, taču izturējām pretinieka aktivitāti un pat guvām vienus vārtus. Otrajā trešdaļā jau parādījās kustība un labāks sniegums, bet trešajā trešdaļā ļoti labi spēlējām vairākumā. Cīņas beigās pilnībā kontrolējām uz laukuma notiekošo," spēli savā skatījumā atreferēja Čada.


Kā ziņots, šīs garās mājas spēļu sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" pirmdien ar 1:0 pieveica latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" komandu, bet trešdien Liepājā ar rezultātu 2:1 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Rīgas "Dinamo" komanda kaut vienu punktu spējusi izcīnīt astoņās no pēdējām 11 spēlēm.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 21 mačā ieņem septīto vietu, bet tikpat punktu ir Mitišču "Atlant" vienībai, kas aizvadījusi par trim spēlēm mazāk, kamēr par diviem punktiem mazāk ir devītajā pozīcijā esošajai Maskavas "Spartak" komandai, kas aizvadījusi 20 spēles.

Pēc mača ar "Avangard" komandu Rīgas "Dinamo" savā laukumā aizvadīs vēl trīs spēles pēc kārtas. Svētdien Latvijas klubs spēkosies ar Čerepovecas "Severstaļ" vienību, pēc tam sāksies novembra starptautisko spēļu pārtraukums, bet turpmākos divus mačus Rīgas "Dinamo" atkal aizvadīs savā laukumā, kad 16.novembrī uzņems Sanktpēterburgas SKA, bet 20.novembrī tiksies ar "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!