Foto: F64

Pēc piedzīvotā ceturtā zaudējuma pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs Rīgas "Dinamo" komandas raksturs ne uz brīdi nav pazudis, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:1, 0:3) zaudēja spēcīgajai Magņitogorskas "Metallurg" komandai, kurā spēlē arī, iespējams, šā brīža pasaules labākais hokejists Jevgēņijs Malkins.

Jāizceļ, ka visus piecus vārtus viesi guva skaitliskajā vairākumā.

"Visi spēlētāji cīnījās un atdeva sevi komandai. Lielākās problēmas radīja liekie noraidījumi," pēc mača izteicās Rautakallio. "Šādām zvaigznēm nedrīkst dod šādas iespējas. Pie rezultāta 2:2 neizmantojām lielisku vārtu gūšanas iespēju un tūdaļ pat nonācām zaudētājos, kas rāda, ka paši neizmantojām savas iespējas. Visos spēles komponentos mums jāspēlē mazliet labāk, taču komandas atdeve ir slavējama. Mūsu virziens joprojām ir pareizs. Rīt būs jauna diena un jaunas iespējas sevi pierādīt."

"Pēc šādām zaudējumu sērijām spēlētāji kļūst nepacietīgi un vēlas izdarīt vairāk, nekā no viņiem tiek prasīts. Tas rada kļūdas un koncentrācijas trūkumu," atzina Rautakallio. "Par to runājam katru dienu. Komandas raksturs ne uz brīdi nav pazudis - tas nepazūd ne uz vienu maiņu."


"Pēdējās spēlēs vairākums mums bija vājš, un pie tā nopietni strādājam," izteicās Magņitogorskas kluba galvenais treneris Pols Moriss. "Tāpat vārtsargs pāris svarīgās epizodēs mūs izglāba. Šī spēle mums dos pārliecību, taču Rīgas "Dinamo" par savu agresīvo sniegumu ir pelnījusi uzslavas. Kad komandā ir tāds spēlētājs kā Malkins, tad pretinieki mīl spēlēt asi."

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 17 punktiem 19 spēlēs pašlaik atrodas pēdējā, 14.vietā, bet Magņitogorskas "Metallurg" ar 34 punktiem 17 mačos ir Austrumu konferences trešajā pozīcijā.

Šajā mājas spēļu sērijā rīdzinieki aizvadīs trīs spēles - nākamajā cīņā otrdien Latvijas klubs sacentīsies ar Austrumu konferences līdervienību Čeļabinskas "Traktor", bet piektdien Liepājā spēlēs ar līgas pastarīti Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!