Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" ļoti daudz nozīmē triumfs savās mājās notikušajā tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņā, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" LDz kausa finālspēlē trešdien ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) uzvarēja latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvēto atjaunoto KHL komandu Jaroslavļas "Lokomotiv".

Šajā spēlē vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Elvijs Biezais, Mārtiņš Karsums un Miks Indrašis.


"Ņemot vērā, ka ir tikai augusts, šī bija ļoti laba spēle abu komandu izpildījumā," pēc spēles atzina somu speciālists. "Galvenais, ka spējām pacelties pēc vakardienas zaudējuma. Esmu priecīgs, jo mums daudz nozīmē uzvarēt savās mājās notikušajā turnīrā."

"Tāpat esmu priecīgs, ka mums ir divi ne pirmie vārtsargi [Māris Jučers un Mīkaels Telkvists]. Uzticos abiem, jo viņi abi ir ļoti labi," teica Rautakallio.

"Visi spēlētāji, ko redzējāt šodien, sāks sezonu. Vēlējos redzēt jaunos jūlijā un tagad viņi ir kāpuši soli pa solim. Pēc viņu šodien parādītā snieguma nevar redzēt, ka viņi ir jaunie," izteicās Rautakallio. "Indrašis pagājušajā sezonā vēlu sāka sevi pierādīt, bet, jo vairāk tiek iespēlēti, jo labāki paliek. Šogad viņš ir ļoti labi pastrādājis."

Tikmēr "Lokomotiv" vienības galvenais treneris Toms Rovs atzina, ka Rīgas "Dinamo" finālā spēlēja ļoti labi.

"Teicu, ka šodien būs citādāka spēle. Esmu apmierināts ar to, kā jaunie hokejisti cīnījās," teica Rovs. "Esmu trenējis Ziemeļamerikā 11 gadus un izbaudīju turnīru šeit. Arī spēlētāji izbaudīja Rīgu."

"Esmu pārliecināts par viņa sniegumu. Neuztveriet nepareizi, ka viņš spēlē tā sauktajā ceturtajā maiņā - Rēdlihs ir liela daļa no mūsu komandas," Rovs izteicās par latviešu uzbrucēja lomu Jaroslavļas klubā.

Kā ziņots, otrdien abas komandas spēkojās arī pamatturnīra pēdējā mačā, kad Rīgas "Dinamo" cieta neveiksmi ar 1:4. Šī bija "Lokomotiv" komandas sestā uzvara pēc kārtas. Tomēr jau pirms šī dueļa abas komandas bija garantējušas vietu finālā.

Tikmēr mačā par trešo vietu trešdien Somijas klubs Espo "Blues" ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica KHL komandu Mitišču "Atlant".

Jau vēstīts, ka 2009.gadā "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet iepriekšējos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv", kas pirmajā reizē finālmačā pieveica Latvijas klubu, bet pērn pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu. Pusotru nedēļu pēc šī triumfa pērn "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" komanda pagājušā gada turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!