Foto: F64
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio uzskata, ka komandai pašlaik pietrūkst vienas uzvaras, kas to sapurinātu un atraisītu, jo apņēmības trūkumu viņš hokejistiem pārmest nevar.

"Mums ir jāuzvar, jo uzvarot vienmēr kaut ko iegūst, bet zaudējumi kaut ko nogalina," pirms došanās četru spēļu izbraukumu sērijā sacīja Rautakallio.

Komandas pēdējās spēles nav izdevušās, jo nesekmējas ar izveidoto vārtu gūšanas momentu realizāciju. "Uzbrukumā neizdodas daudz lietu, pat vairākumā nevaram iemest. Lai gūtu vārtus, mums tas prasa pārāk daudz enerģijas, rodas grūtības. Hokejā, ja esi iedzinējos ar 1:2 vai 0:2, ir ļoti grūti atspēlēties," sporta veida ninases atgādināja somu speciālists.

"Dinamo" pēdējos mačos pietrūcis spēlētāja, kas varētu gūt svarīgus vārtus, tā palīdzot un iedvesmojot pārējos. "Mums patlaban trūkst spēlētāju, kas varētu gūt vārtus. Tas mūs nogalina. Taču apņēmība puišiem ir, un jāskatās nākotnē pozitīvi. Tagad mēs spēlējam, lai nezaudētu spēli, bet tā ir ļoti liela atšķirība, jo jāspēlē, lai uzvarētu," sprieda treneris un atzina, ka vairākums un mazākums nestrādā, kā vajadzētu. "Zinu, ka varam spēlēt labāk, un, ja vien gūsim vārtus, varam domāt arī par uzvarām," piebilda Rautakallio.

Dodoties izbraukumā, kurā pirmā spēle būs pirmdien Sanktpēterburgā, viņš uzsvēra, ka labs rezultāts būs trad, ja izdosies izcīnīt četras uzvaras. "Man labs rezultāts ir tikai uzvara katrā spēlē, tas ir vienīgais ceļš, ko es redzu hokejā," paskaidroja pirmo gadu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) strādājošais soms.

Spēlētāji treniņos darbojas ar lielu apņēmību, taču ar to vien nepietiekot, lai izcīnītu uzvaras. Tā ir mentāla problēma, kurai jātiek pāri, jo fiziskā kondīcija nav būtisks iemesls neveiksmēm, norādīja Rautakallio.

Līdzšinējās sešās cīņās "Dinamo" ir izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru, un KHL turnīra tabulā ar četriem punktiem tas ieņem pirmspēdējo 22.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!