Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" rezultatīvajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar Kazahstānas komandu Astanas "Baris" nospēlēja neveiksmīgi aizsardzībā, uzskata Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, otrdien notikušajā mačā Rīgas "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 5:6.

"Pirmajā spēles daļā abas komandas spēlēja ļoti disciplinēti un centās nepieļaut kļūdas. Tomēr pie rezultāta 0:2 mums bija jāmaina cīņas raksturs," spēles gaitu atcerējās somu speciālists. "Mēs izlīdzinājām rezultātu, tomēr pēc tam pieļāvām daudz kļūdu, kas arī izšķīra cīņas iznākumu. Esmu apmierināts ar puišu cīņas sparu, ar viņu spēju izlīdzināt rezultātu un izcīnīt kaut vienu punktu."

Šodienas mačā Rīgas "Dinamo" vārtus sargāja otrais vārtsargs Māris Jučers. Rautakallio atgādināja, ka vienībai ir speciāls plāns, pēc kā tiek noteikts, kurš vārtsargs stāsies vārtos.

"Jučers vārtos nostāvēja neslikti. Man nav nekādu pretenziju pret viņu," teica Rautakallio. "Tomēr šodien man ir pretenzijas pret aizsardzību. Pretinieki labi kustējās mūsu zonā, labi spēlēja viens pret vienu, un tas mums radīja lielas problēmas."

"Šodien abas komandas ievērojami labāk spēlēja uzbrukumā nekā aizsardzībā," atzina arī "Baris" galvenais treneris Andrejs Šajanovs. "Domāju, ka skatītājiem spēle patika, tomēr treneriem tagad gaidāms darbs, lai izlabotu pieļautās kļūdas. Ielaist piecus vārtus ir pārāk daudz."

Rīgas "Dinamo" komanda vairāk par diviem vārtiem iepriekš nebija guvusi 12 KHL spēlēs pēc kārtas, kā arī iepriekšējos 15 no 16 mačiem.

Zīmīgi, ka vairāk par diviem vārtiem KHL spēlē "Dinamo" hokejisti pēdējo reizi guva 29.novembrī, kad ar 3:5 viesos piekāpās Novosibirskas "Sibirj" vienībai.

Pēc spēles ar "Baris" komandu Rīgas "Dinamo" šajā izbraukuma spēļu sērijā ceturtdien tiksies arī ar Čeļabinskas "Traktor".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" tagad ar 57 punktiem 41 spēlēs ieņem septīto vietu, par punktu apsteidzot CSKA komandu.

Savukārt "Baris" hokejisti ar 67 punktiem 41 spēlē ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!