Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) uzskata, ka ģenerālprokuroram Jānim Maizītim vajadzētu sabiedrībai atklāt "brīdinātāju" vārdus, kuri ir izteikuši augstai amatpersonai brīdinājumus saistībā ar Ģenerālprokuratūras darbu.
Kam ir neērts ģenerālprokurors?

Par to aģentūru LETA informēja premjera padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Arno Pjatkins.

"Ja Maizītis saņēmis mājienus par spiedienu, tad sabiedrībai ir noteikti jāatklāj šo cilvēku vārdi," uzskata Kalvītis.

Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas preses sekretāre Aiva Rozenberga aģentūrai LETA sacīja, ka Vīķe-Freiberga raksturo Maizīti ka cilvēku, kurš ar atbildības sajūtu pilda savu darbu. Prezidente arī uzskata, ka ģenerālprokurora darbs ir viens vissarežģītākajiem, kas rāda daudz izaicinājumu cilvēkam, kas šo amatu ieņem, atzīmēja Rozenberga.

Jau ziņots, ka Maizītis šonedēļ Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" izteicās, ka vairākkārt ir saņēmis no pagaidām vārdos nenosauktām personām brīdinājumu, kā būtu jārīkojas saistībā ar viņa darbu un kādā virzienā turpmāk virzīt prokuratūras attīstību.

Maizītis sacīja, ka pēc šo brīdinājumu saņemšanas ir rīkojies tā, kā uzskatījis par vajadzīgu, un atbilstoši savām kā ģenerālprokurora tiesībām.

"Esmu rūpējies par to, lai iestāde attīstītos un iestādē strādātu godīgi prokurori. Esmu rūpējies par to, lai neviena pārbaude un izmeklēšana prokuratūrā netiktu apstādināta," stāstīja ģenerālprokurors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!