Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas „Dinamo” vadības pieņemtais lēmums atlaist uzbrucējus Villi Nieminenu un Jakubu Šindelu bijis pareizs, intervijā laikrakstā „Diena” atzina vienības galvenais treneris Peka Rautakallio.

Atgādinām, ka Nieminens "Dinamo" komandai pievienojās novembra sākumā, taču 23.decembrī Latvijas klubs pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar somu uzbrucēju. Tikmēr čehs Šindels Rīgas klubā sāka spēlēt oktobra pirmajā pusē, bet viņu atlaida 18.decembrī.

"Viņi abi smagi strādāja un centās katrā spēlē, taču reāli nepalīdzēja tik daudz, cik tiek prasīts no ārzemju spēlētājiem,” teica Rautakallio. Tas bija pareizs lēmums."

Nieminens laukumā izgāja 16 spēlēs, kurās izdarīja tikai vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt savā pirmajā mačā „Dinamo” rindās viņš realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu. Savukārt Šindels 21 spēlē guva vienus vārtus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -10.

Tikmēr pirmajā treniņā pēc atgriešanās no Špenglera kausa izcīņas uz ledus izgāja arī savainotais Jānis Sprukts, taču tikai uz īsu brīdi. Arī Aleksandrs Ņiživijs vēl nevar gatavoties pēc pilnas programmas. Par abu spēlētāju gatavību piedalīties KHL čempionāta ceturtdienas spēlē „Arēna Rīga” ar Maskavas „Spartak” pagaidām esot lielas šaubas.

Komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs turpinot meklēt pastiprinājumu, taču pagaidām bez taustāmiem rezultātiem.

"Vēl ir divas nedēļas laika pieteikt jaunus spēlētājus. Ja būs reāla kandidadūra, kas var pastiprināt sastāvu, tad tā noteikti tiks izskatīta. Ja ne, tad lielākas iespējas sevi apliecināt pavērsies jaunajiem spēlētājiem," skaidroja Rautakallio.

„Dinamo” KHL čempionātā ar 35 spēlēs sapelnītajiem 50 punktiem Rietumu konferencē ieņem 7.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!