Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas “Dinamo” galvenais treneris Peka Rautakallio uzskata, ka mačā ar Ņižnijnovgorodas “Torpedo” rīdzinieki otrajā trešdaļā pārāk pielāgojās pretinieku spēles stilam.

Atgādinām, ka Rīgas “Dinamo” otrdien ar rezultātu 5:4 pēcspēles metienu sērijā pārspēja “Torpedo” vienību.

“Man šķiet, ka visiem radās nepareizs iespaids par to, ko mēs darījām pirmajā trešdaļā. Mēs vārtus guvām veiksmīgās epizodēs, bet par hokejistu sniegumu pirmajā periodā esmu apmierināts,” pēcspēles preses konferencē teica Rautakallio. “Otrajā periodā mēs vairs nekontrolējām spēles gaitu, taču pielāgojāmies “Torpedo” stilam. Viņi mums atņēma spēles grožus.”

“Trešajā periodā centāmies atgūt iniciatīvu, taču tādās epizodēs tas ir ļoti grūti izdarāms. Spēlējām, lai iegūtu trīs punktus, taču vienu punktu tomēr zaudējām. Pēcspēles metienos nekad neko nevar zināt, taču tagad mēs dzīvosim tālāk,” turpināja speciālists.

“Dinamo” šajā sezonā jau vairākas reizes līdzīgā cīņā izlaidusi uzvaru, ko Rautakallio skaidroja ar pieredzes trūkumu.

“Taisnība, ka vairākas reizes līdzīgi esam izlaiduši uzvaras. Vaina nav tajā, kā mēs spēlējam, bet tajā, kā spēlētāji domā saspringtās situācijās,” viņš skaidroja. “Pareizos lēmumus var pieņemt tikai tad, kad ir liela pieredze. Pēc šādām spēlēm mēs varam kļūt tikai labāki.”

Jau vēstījām, ka Aleksandrs Ņiživijs aizvadītajā spēlē realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu, un treneris viņu nosauca par vienu no labākajiem šajā jomā.

“Ņiživijs ir viens no labākajiem “bullīšu” izpildītājiem visā līgā. Viņam ir pacietība un viņš zina, kā tas jādara. Ņiživijs spēj atrast vārtsargā caurumu un gūt vārtus.

Tikmēr “Torpedo” treneris Kari Jalonens ir lepns par savas komandas parādīto raksturu, atspēlējot trīs vārtu deficītu.

“Mums bija briesmīgs spēles sākums. Es nezinu, kas notika, bet mēs ielaidām trīs vieglus vārtus,” teica Jalonens. “Turpinājumā parādījām labu raksturu un esmu lepns, ka mēs apspēlējāmies. Tikmēr pēcspēles metienu iznākumu nekad nevar paredzēt.”

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā “Dinamo” ar 62 punktiem 43 spēlēs ieņem septīto vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!