Foto: F64
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējā izbraukuma mačā piektdien pret Maskavas "Spartak" īpaši veiksmīgi darbojās otrajā trešdaļā, kad laukumā darīja to, ko gribēja, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Jau ziņots, ka aizvadītajā mačā "Dinamo" ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) uzvarēja "Spartak" vienību, tādējādi nodrošinot vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

"Šī mums bija ļoti svarīga spēle, taču uzvarēt vēlējās abas komandas," Rautakallio teikto citē Maskavas kluba oficiālā mājaslapa internetā. "Pirmajā trešdaļā spēlējām ļoti uzmanīgi un vērojām, ko darīs pretinieks. Otrajā trešdaļā spēlējām kā gribējām un guvām divus vārtus, bet pēdējā trešdaļā laukumā darbojāmies ar lielu pašatdevi, metāmies zem ripām un nosargājām uzvaru."

Rautakallio īpaši izcēla vārtsarga Krisa Holta nopelnus izcīnītajā uzvarā.

"Arī mums šis mačs bija ļoti svarīgs," izteicās "Spartak" galvenais treneris Andrejs Sidorenko. "Slikti aizvadījām spēles sākumu, kad pieļāvām vairākas kļūdas, bet pretinieks ieguva iniciatīvu savās rokās. Kad guvām vārtus, spēles gaita mainījās. Otrajā trešdaļā pie vārtu zaudējuma noveda mūsu gados jauno spēlētāju kļūda, bet pēc tam mēs "atvērāmies" un ielaidām vēl vienus vārtus. Tikmēr uzbrukumā iespējas vairs radīt nepratām."

Lai nodrošinātu vietu izslēgšanas turnīrā, "Dinamo" bija jātiek pie uzvaras pamatlaikā.

Šī abām komandām bija ceturtā tikšanās reize šosezon - oktobra sākumā rīdzinieki izbraukumā zaudēja ar 0:3, novembrī revanšējās savā laukumā ar 4:1, bet šī gada pirmajā spēlē Latvijas klubs zaudēja savā laukumā ar 1:2.

Izbraukuma sērijas pirmajā mačā trešdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 1:2 aizraujošā cīņā zaudēja Rietumu konferences līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

Uzreiz pēc izbraukuma sērijas "Dinamo" jau svētdien uzsāks pēdējo četru mājas spēļu sēriju, pirmajā no tām svarīgā mačā spēkojoties ar Mitišču "Atlant".

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā "Dinamo" ar 71 punktu 50 spēlēs ieņem septīto vietu, par trim punktiem apsteidzot Maskavas CSKA komandu, kas aizvadījusi par vienu spēli vairāk, un par par jau neaizsniedzamiem 13 punktiem esot priekšā devītajā vietā esošajai "Spartak" vienībai.

Savukārt no sestajā pozīcijā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas Rīgas "Dinamo" atpaliek par astoņiem punktiem.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!