Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ar Magņitogorskas "Metallurg" vienību labi aizvadīja otro un trešo periodu, pēc svētdien notikušā mača izteicās Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, KHL regulārā čempionāta šīs sezonas priekšpēdējās izbraukuma sērijas pēdējā, ceturtajā, spēlē Rīgas "Dinamo" svētdien piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:3 (0:2, 2:1, 0:0).

"Esmu lepns par mūsu spēlētājiem, jo viņi atdeva visus spēkus, labi aizvadot otro un trešo trešdaļu un parādot labu hokeju," uzsvēra Rautakallio. "Pret tādām komandām kā "Metallurg" tev jābūt talantam izmantot visas situācijas, kurās vari mainīt rezultātu. Mums tas ne vienmēr izdevās, tomēr puiši centās un parādīja labāko uz ko šobrīd ir spējīgi."

Kā ziņots, ja Rīgas "Dinamo" komanda regulārā čempionāta noslēgumā Rietumu konferences kopvērtējumā ieņems astoto vietu, tai Gagarina kausa pirmajā kārtā, visticamāk, būs jāspēkojas ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA komandu, bet Rautakallio kārtējo reizi uzsvēra, ka nešķiro pretiniekus.

"Mēs spēlējam katru periodu, katru momentu, katru maiņu. Jācīnās ar jebkuru pretinieku," vietējiem žurnālistiem uzsvēra somu speciālists.

"Rīgas "Dinamo" komanda pēdējā laikā un arī šajā izbraukuma sērijā rāda ļoti labu sniegumu. Mēs labi aizvadījām pirmo periodu, kad kontrolējām spēli, tomēr otrajā trešdaļā kādā brīdī pretinieks mums radīja daudz nepatikšanu un smagus momentus," spēli atcerējās Magņitogorskas "Metallurg" galvenais treneris Fjodors Kanareikins. "Trešajā trešdaļā kopumā mēs kontrolējām spēli, nedodot pretiniekiem daudz iespēju."

Kā ziņots, šis Latvijas komandai bija pēdējais mačs pirms februāra starptautisko spēļu pārtraukuma.

Pēc izlašu pārtraukuma Rīgas "Dinamo" gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, bet pēdējie četri regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti savā laukumā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 68 punktiem 48 spēlēs saglabāja septīto vietu, bet Maskavas CSKA vienība, kas aizvadījusi par maču vairāk, ar 65 punktiem atrodas astotajā pozīcijā. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē.

Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Mitišču "Atlant" komandas Rīgas "Dinamo" pašlaik atpaliek par astoņiem punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo Maskavas "Spartak" CSKA hokejisti apsteidz par desmit punktiem.

Savukārt Magņitogorskas "Metallurg" ar 87 punktiem 48 mačos joprojām ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!