Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Bijušais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio ar prieku kādreiz atkal strādātu Rīgā, bet ne pie šīs kluba vadības, intervijā žurnālam "Sporta Avīze" atklāja pats somu speciālists.

Atgādinām, ka Rautakallio no "Dinamo" galvenā trenera posteņa tika atlaists aizvadītajā nedēļā. Darbā ar komandu somu speciālistu aizstās viņa līdzšinējais palīgs Artis Ābols, kurš iecelts par vienības galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

"Vai pastāv iespēja kādreiz atgriezties "Dinamo"? Ar prieku, taču – ne pie šīs komandas vadības... Kluba vadībā vajadzīgi cilvēki, kuri runā hokeja valodā," atklāti izteicās Rautakallio, kurš arī uzsvēra, ka viņam ļoti patīk Rīga. "Ja nesanāks atgriezties kā trenerim, noteikti atgriezīšos kā tūrists – kopā ar sievu, draugiem, paziņām."


Tāpat Rautakallio neesot bijusi teikšana komandas komplektācijā, un tas viņu nav apmierinājis.

"Es tiku informēts, ka kluba vadība paraksta līgumu ar to vai citu spēlētāju – tas arī viss. Manu viedokli neviens neprasīja. Tā ir viena no lietām, ko man pašam vajadzēja darīt citādi," "Sporta Avīzei" stāstīja somu treneris. "Ja būtu zinājis, ka viss pavērsīsies šādi, būtu bijis Rīgā un sekojis komandas komplektācijai, pats meklējis spēlētājus. Pat ja tas prasītu daudz laika, es vismaz varētu būt drošs, ka dabūju to, ko vajag. [Ģenerālmenedžerim] Jurim Opuļskim viegli negāja un neiet arī šobrīd. Lēmumus te pieņem citi cilvēki, un arī es ar kluba vadību runāju dažādās valodās. Viens ir saprast valodu, bet pavisam kas cits saprast hokeja trenera valodu."

Uz Rīgas "Dinamo" spēlētājus negatīvi ietekmē arī konflikts starp klubu un Latvijas Hokeja federāciju (LHF). Rautakallio uzsver, ka "Dinamo" un LHF ir jāstrādā kā ģimenei, kurai ir kopīgi mērķi.

Rīgas "Dinamo" vadība Rautakallio vēlējusies atlaist jau pagājušajā sezonā, bet tad situāciju esot glābis leģendārais Latvijas hokeja aizsargs Sandis Ozoliņš. "Tas bija aizvadītās sezonas sākums, kad tika meklēti vainīgie un vadība visu vainu centās novelt uz mani. Ozo par mani toreiz iestājās un teica: "Pag, pag, tas nav pareizākais lēmums!""

Vēl speciālists uzteica uzbrucēju Mārtiņu Karsumu, kurš negriež ceļu nevienam un aizsargu Gunti Galviņu, kurš esot mentāli spēcīgs un cenšas palīdzēt saviem komandas biedriem.

Rautakallio vadībā nepilnas pusotras sezonas laikā "Dinamo" nospēlēja 78 spēles regulārajā čempionātā, izcīnot 26 uzvaras pamatlaikā, vēl deviņas uzvaras gūstot pagarinājumā vai "bullīšos". Gagarina kausa izcīņā Rautakallio vadībā Rīgas "Dinamo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3 piekāpās "Torpedo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!