Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo" ceturtās sezonas pirmajā mačā pret latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "Ak Bars" vienību pievīla slikti aizvadītais spēles sākums, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, otrdien aizvadītajā mačā "Dinamo" zaudēja izbraukumā ar rezultātu 2:5 (0:2, 1:2, 1:1).

"Ak Bars" ir viena no labākajām komandām KHL," Rautakallio izteicieni pēc mača citēti krievu medijos. "Kazaņas klubs šodien parādīja lielisku hokeju. Pirmajā trešdaļā mēs nespēlējām to hokeju, kāds no mums tiek gaidīts. Tikai pēc tam sākām spēlēt labāk un izveidojām vārtu gūšanas momentus, taču ar to nebija pietiekami, lai izlīdzinātu rezultātu."

Rautakallio atzina, ka šī bija viena no labākajām "Dinamo" spēlēm viņa vadībā.

"Kazaņas klubs tik lieliski spēlē skaitliskajā vairākumā, ka agrāk vai vēlāk tas mūsu noraidījumus pārvērstu gūtajos vārtos," atzina Rautakallio.

Rautakallio nevēlējās komentēt aizvadītā mača tiesnešu darbību. "Grūti komentēt tiesnešu darbu. Likās, ka viens tiesnesis mūs regulāri noraidīja, bet varbūt tā bija vienkārša sakritība."
Tikmēr "Ak Bars" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs atzina, ka tā Kazaņas klubam bija pirmā mājas spēle jaunajā KHL sezonā, tāpēc spēlētāji nervozējuši.

"Varbūt tikai pirmais virknējums bija optimālā stāvoklī. Savukārt pārējie spēles sākumā cīnījās ar uztraukumu, bet tikai pēc tam sāka pienācīgi spēlēt. Trešajā trešdaļā nopelnījām pārāk daudz noraidījumu un pusi no trešdaļas nospēlējām nevienādos sastāvos. Spēlējot trijatā pret pieciem pretiniekiem, ielaidām vārtus un tas saasināja spēli. Līdzjutējiem tas bija interesanti, bet mums - nē," teica Krikunovs.
"Rīdzinieki labi spēlēja uzbrukumā un visus spēkus uzbrukumā bija atstājuši spēles beigām. Viņiem gandrīz izdevās izlīdzināt maču, tomēr mums izdevās nosargāt uzvaru. Viss ir labs, kas labi beidzas," izteicās Krikunovs.

Tāpat Krikunovs atzina, ka Dārziņš savā pirmajā nopietnajā spēlē "Ak Bars" komandas rindās izskatījās labi.

"Viņam pietrūkst Miķeļa Rēdliha, ar kuru kopā viņš spēlējis kopš bērnības. Taču priekš pirmās spēles viņš izskatījās normāli. Iespējams, ka šī nebija viņa labākā spēle, taču ceru, ka turpmāk viss būs labi," par Dārziņu izteicās Krikunovs.

Nākamo maču Latvijas klubs aizvadīs ceturtdien, kad viesos cīnīsies pret aizvadītās sezonas Gagarina kausa finālistiem Mitišču "Atlant". Savukārt pirmo mājas spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 19.septembrī, kad pretiniekos būs bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadītā Maskavas CSKA komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!