Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Spēlējot pret tik spēcīgām komandām kā Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Omskas "Avangard", hokejistiem laukumā vienmēr jādodas ar maksimālu koncentrēšanos, pēc piektdien notikušā savstarpējā mača secinājis Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, KHL regulārā čempionāta šīs sezonas priekšpēdējās izbraukuma sērijas trešajā spēlē Rīgas "Dinamo" piektdien uzvarēja "Avangard" komandu ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0).

"Spēlējot pret tik spēcīgām komandām kā "Avangard", spēlētājiem vienmēr jāspēlē ar maksimālu koncentrēšanos. Šovakar Rīgas "Dinamo" to pierādīja," Rautakallio izteicieni pēc mača citēti "Avangard" komandas oficiālajā mājaslapā.

"Ļoti svarīgs moments, lai uzvarētu tāda līmeņa komandas, ir savu vārtu gūšanas iespēju izmantošana un vairākuma realizēšana. Arī tas mums izdevās. Ļoti priecājamies par šiem izcīnītajiem trīs punktiem," piebilda somu speciālists.

"Bija smaga spēle, kurā redzējām daudz divcīņu," pēc spēles izteicās "Avangard" galvenais treneris Raimo Sumanens. "Rīgas "Dinamo" labi nospēlēja aizsardzībā, bet mēs nespējām pietiekami labi nospēlēt divcīņās. Spēlējām pret ļoti labu komandu."

"Šodien labi nospēlēja abi vārtsargi. Nākamajās spēlēs mums jācenšas gūt vairāk vārtu, bet pats galvenais - jārada ļoti daudz bīstamu momentu pretinieku vārtu tuvumā," piebilda Sumanens.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon - novembra sākumā, kad Pujacs vēl nespēlēja "Avangard" vienībā, Rīgā cīņa noslēdzās ar Latvijas kluba zaudējumu 1:4.

Pujacs "Avangard" komandai pievienojās janvāra vidū, pārnākot no Novosibirskas "Sibirj" vienības un noslēdzot līgumu uz pusotru gadu. Šajā laikā viņš sešos mačos izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt "Sibirj" vienībā aizsargs šosezon 25 cīņās guva vienus vārtus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komanda sērijas pirmajā mačā pirmdien ar 3:4 piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" vienībai, piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas, bet pēc tam ar 3:1 uzvarēja Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" vienību.

Šīs izbraukuma sērijas pēdējā spēlē Rīgas "Dinamo" svētdien tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Pēc tam sekos februāra izlašu pārtraukums, pēc tā Rīgas "Dinamo" gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, bet pēdējie četri regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti savā laukumā.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 68 punktiem 47 spēlēs ieņem septīto vietu, par trijiem punktiem apsteidzot astotajā vietā esošo Maskavas CSKA vienību, kas aizvadījusi par vienu maču vairāk. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē.

Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Mitišču "Atlant" komandas "Dinamo" pašlaik atpaliek par septiņiem punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo Slovākijas vienību Popradas "Lev" CSKA hokejisti apsteidz par 12 punktiem.

Savukārt "Avangard" pašlaik ar 75 punktiem 47 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, tomēr astotajā vietā esošajai "Jugra" komandai ir tikai par diviem punktiem mazāk.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!