Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" priecājas par izcīnīto vienu punktu pret Sanktpēterburgas SKA, pēc pirmdien aizvadītās cīņas izteicās Latvijas vienības galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, pirmdienas spēlē "Dinamo" izbraukumā zaudēja SKA komandai pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 1:2.

Šis Rīgas "Dinamo" bija ceturtais zaudējums pēc kārtas, bet šosezon kopumā Latvijas klubs uzvarējis tikai vienā no septiņiem mačiem.

"Pirmo trešdaļu aizvadījām labi, otrajā mazliet atslābinājāmies, bet trešajā abas komandas cīnījās un spēle ritēja kā pa viļņiem," Rautakallio teikto pēc cīņas citē portāls "sports.ru". "Gala rezultātā visu izšķīra pēcspēles metienu sērija."

"Atkārtošos, ka pirmā trešdaļa mums izdevās ļoti laba, bet otrajā un trešajā pretinieks mūs apspēlēja. Cīņas beigās mums pietrūka spēks un ātrums," atzina Rautakallio.

"Šī mums bija pirmā cīņa četru spēļu izbraukuma sērijā un mums pietrūka uzbrūkošā stila spēlētāju. Tomēr priecājamies par izcīnīto punktu," piebilda somu speciālists.

Savukārt SKA galvenais treneris Milošs Ržiga atzina, ka viņa vadītā komanda pirmo trešdaļu aizvadīja ne tā, kā bija plānots.

"Pirmajā trešdaļā mums pietrūka agresivitātes. Otrajā ņēmām spēli savās rokās un izveidojām daudz momentu, tiesa, neguvām vārtus," teica Ržiga. "Savukārt trešajā trešdaļā baidījāmies no pretuzbrukumiem, kas Rīgas "Dinamo" lieliski sanāk."

"Priecājos, ka puiši parādīja raksturu, īpaši trešajā trešdaļā, kad rīdzinieki divas reizes pēc kārtas spēlēja vairākumā. Vēlos pateikties spēlētājiem par pašaizliedzīgo spēli, jo viņi gulās zem ripām un cīnījās par rezultātu un visu komandu," piebilda Ržiga.

Pēc pirmdienas spēles KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem septiņās spēlēs saglabāja pēdējo, 11.vietu, bet Sanktpēterburgas klubs ar 15 punktiem sešās cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

Kā ziņots, šīs izbraukuma sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" līdz svētdienai ar dienas intervālu spēkosies arī ar Maskavas "Spartak", Čerepovecas "Severstaļ" un Čehovas "Vitjaz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!