Foto: F64

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pēc svētdien Latvijas Dzelzceļa (LDZ) kausa izcīņas spēlē gūtās uzvaras ar 4:3 pār Maskavas apgabala "Atlant", bija priecīgs par komandas jaunāko spēlētāju sniegumu, kuri otro dienu pēc kārtas spējuši demonstrēt labu spēli.

"Tā ir laba zīme, ka viņi [jaunie spēlētāji] spēja cīnīties pret tik spēcīgu komandu kā "Atlant"," pēc spēles notikušajā preses konferencē sacīja treneris, kurš gribējis pārbaudīt jaunos, kā viņi var nospēlēt divas dienas pēc kārtas.

Runājot par spēli Rautakallio atzina, ka komanda svētdien nospēlēja labi, jo izdevies ātrs starts, ka arī paveicies gūt divus ātrus vārtus. Ja ar pirmo trešdaļu treneris bija apmierināts, tad otrajā komanda nospēlējusi sliktāk, jo darbojusies lēnāk, nepaspējot noslēgt savas zonas. "Ļāva pretiniekiem ātri spēlēt, tāpēc rezultāts kļuva neizšķirts 2:2," skaidroja Rautakallio. Trešajā periodā mājinieki nospēlējuši pēc plāna, kas ļāva izpildīt uzdevumu - gūt uzvaru. Komandas sniegums trenerim paticis arī tāpēc, ka "Dinamo" spēlē kopumā bija vairāk vārtu gūšanas iespēju nekā pretiniekiem.


Uz otrdien gaidāmo spēli ar Jaroslavļas "Lokomotiv", ar ko trešdien nāksies mēroties spēkiem arī finālā, rīdzinieku sastāvs varētu pamainīties, piebilda Rautakallio.

"Atlant" galvenais treneris Janne Karlsons atgādināja, ka sportā ne vienmēr viss ir loģiski saprotams. "Komanda labi iesāka, bet dabūja 0:1, bet tāds ir hokejs. Bija labs sākums, bet slikti cipari uz tablo, taču komanda turpināja strādāt, un otrajā trešdaļā panāca izlīdzinājumu," sacīja Karlsons, kurš pēc otrā perioda bijis optimistisks un viņam licies, ka viss beigsies ar viņa komandas uzvaru. Tas tomēr nav izdevies, taču "Atlant" nospēlēja labāk nekā sestdien pret Jaroslavļu, kad zaudēja ar 2:4, uzskatīja zviedrs.


Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, jo sestdien ar 4:3 uzvarēja "Blues". Divi panākumi ir arī Miķeļa Rēdliha pārstāvētajai Jaroslavļas "Lokomotiv", kas svētdien ar 3:2 uzvarēja "Blues", bet sestdien ar 4:2 pārspēja "Atlant".

Pirmdien turnīrā ir brīvdiena, bet otrdien Rīgas "Dinamo" grupu turnīra noslēgumā tiksies ar "Lokomotiv", ar kuru trešdien spēlēs arī finālā par pirmo vietu, kamēr par trešo spēlēs "Blues" un "Atlant" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!