Foto: LETA
Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētājiem jābūt lepniem par ceturtdien padarīto darbu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē, pēc mača izteicās komandas galvenais treneris Peka Rautakallio.

Atgādinām, ka ceturtdienas mačā Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:1 pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu sērijā 3-3.

"Aizvadītā spēle bija saspringta abām komandām, jo abām vienībām bija izdevības gūt vārtus, bet bija arī jāaizsargājas," pēcspēles preses konferencē teica Rautakallio. "Par šodien parādīto sniegumu spēlētājiem jābūt lepniem, jo viņi nopelnīja septīto spēli."


"Kad komanda sērijā ir iedzinējos ar 2-3, tad nākamais mačs līdzinās golfa spēlei, jo tad ir jāizmanto katra sava iespēja, lai turpinātu cīņu," turpināja speciālists. "Izšķirošajā mačā spēlētāji cīnīsies pret spēlētājiem, vārtsargi pret vārtsargiem, un pats svarīgākais ir izturēt visu maču."

Rautakallio bija apmierināts ar vārtsarga Krisa Holta spēli, uzsverot to, ka viņš komandā ienes drošību.

"Domāju, ka Holtam šodien nebija pārāk daudz darba, bet, kad viņam bija jāiesaistās spēlē, viņš to darīja pārliecinoši. Nenoliedzami, kad viņš ir vārtos, komanda jūtās daudz mierīgāka, un tieši tas šodien arī notika," skaidroja Rautakallio.

"Izslēgšanas spēles ir lieliska iespēja piedzīvot visas iespējamās emocijas. Mūs tagad gaida septītā spēle, kas ir lieliski. Izšķirošajā mačā mums vienkārši jādemonstrē savs sniegums. Nekas cits nav nepieciešams, tikai jātic pašu spēkiem," uzsvēra "Torpedo" galvenais treneris Kari Jalonens.

Rietumu konferences ceturdaļfināla sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots septītajā spēlē sestdien Ņižņijnovgorodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!