Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" pirmās oficiālās pārbaudes spēles iznākums pret Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu ir bijis otršķirīgs, pēc trešdienas cīņas izteicās "Dinamo" jaunais galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, trešdienas spēlē "Dinamo" "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos piedzīvoja sagrāvi ar 2:6.

"Esmu apmierināts ar šo spēli, varbūt ne tik daudz ar rezultātu. Strādājam pie spēles niansēm un viņu izpildījuma, ar ko esmu gandarīts. Mums komandā ir daži savainojumi, kas traucē sagatavošanās posmam," pēc cīņas izteicās Rautakallio, kurš atklāja, ka neliels savainojums traucē arī zviedru uzbrucējam Bjērnam Melīnam.

"Šī spēle bija ļoti laba pieredze. Mums bija vairāki ļoti labi momenti, tomēr "Sibirj" trešajā periodā sāka spēlēt aktīvāk un paši izveidoja ļoti daudzus momentus pie mūsu vārtiem," piebilda somu speciālists. "Šobrīd rezultāts nav svarīgs, bet gan konkrētās lietas, pie kā strādājam."

Tikmēr "Sibirj" galvenais treneris Andrejs Tarasenko, neskatoties uz graujošo uzvaru, paslavēja arī savus pretiniekus.

"Mums šis bija ļoti svarīgs mačs, jo ar šo spēli noslēdzām treniņnometni Latvijā. Nevajadzētu skatīties uz rezultātu, jo mačs bija līdzīgs," izteicās Tarasenko. ""Dinamo" spēlēja patiešām labu hokeju, bet pēc vārtsarga maiņas mēs ieguvām pārliecību par saviem spēkiem."

Spēli "Dinamo" komandas vārtos iesāka Kriss Holts, kuru 31.minūtē nomainīja uz pārbaudes laiku komandā uzaicinātais Nauris Enkuzens. Enkuzens spēles gaitā kapitulēja četras reizes.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda pirmssezonas treniņnometnes pirmo posmu no 25.jūlija līdz 2.augustam aizvadīja Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā.

Savukārt "Sibirj" hokejisti savas pirmssezonas treniņnometnes pirmo posmu aizvadīja Ventspils Olimpiskajā centrā. Arī Novosibirskas klubam šī bija pirmā oficiālā pārbaudes spēle pirms jaunās KHL sezonas.

Kopumā, gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas "Dinamo" vienība aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" treniņmačā ar rezultātu 9:2 pārliecinoši pieveica savu jaunatnes komandu "Rīga".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Savukārt "Sibirj" pagājušajā sezonā Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 0-4 piekāpās vēlākajai čempionei Ufas "Salavat Julajev".

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" galvenais treneris nākamajā sezonā būs soms Rautakallio, kura palīgi arī nākamajā sezonā būs Artis Ābols un Viktors Ignatjevs.

Nākamajā sezonā Rīgas "Dinamo" spēlēs Bobrova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Slovākijas komandu Popradas "Lev", kas ir līgas jaunpienācēji, Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak" un bijušā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA vienību.

Rīgas "Dinamo" nākamās sezonas KHL čempionātā iesaistīsies 9.septembrī, kad izbraukumā mērosies spēkiem ar "Salavat Julajev". Arī nākamās trīs spēles Latvijas klubs aizvadīs izbraukumā - pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Kazaņas "Ak Bars", kurā spēlēs Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, un pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Mitišču "Atlant".

Savukārt pirmo mājas spēli Latvijas vienība aizvadīs 19.septembrī, kad tai pretiniekos būs CSKA komanda, bet nākamajās trijās mājas spēlēs rīdzinieki sacentīsies ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", "Lev" un Maskavas "Dinamo".

Regulāro čempionātu Rīgas "Dinamo" noslēgs 26.februarī, savā laukumā spēlējot pret Habarovskas "Amur".

LETA jau vēstīja, ka nākamajā sezonā KHL regulārā čempionāta laikā 24 komandas kopumā aizvadīs 672 spēles, kas nozīmē 56 cīņas katrai vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!