Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību labi sākusi spēlēt tikai trešajā trešdaļā, uzskata Latvijas vienības galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) un sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

"Vakar atstājām daudz enerģijas, tāpēc šodien bija grūti iesākt spēli. Tā kā plānots sākām cīnīties tikai trešajā trešdaļā, tomēr ar to nepietika, lai uzvarētu," pēcspēles preses konferencē izteicās Rautakallio. "Vairākumā mums bija daudz vārtu gūšanas iespēju, taču tās neizmantojām. Savukārt pretinieki savas iespējas realizēja."


"Sērijā rezultāts atkal kļuvis neizšķirts, tāpēc jau sākam domāt par nākamo spēli," uzsvēra somu speciālists.

"No rīta spēlētāji apsolīja, ka šodien uzvarēs. Uzticējos savai komandai un viņi to arī paveica," teica "Torpedo" galvenais treneris Kari Jalonens.

Treneriem bija atšķirīgas domas par jautājumu, vai ir normāli, ja Gagarina kausa sērijā komandām pirmās četras spēles jāaizvada piecu dienu laikā.

"Šis vairs nav hokejs un neviens spēlētājs nav pelnījis šādā režīmā spēlēt. Mači būtu jāaizvada ik pēc dienas," uzskata Jalonens.

Savukārt Rautakallio uzskata, ka nav lieki jātērē laiks un var aizvadīt mačus arī šādā režīmā.

"Viņi ir profesionāli sportisti un labā formā, tāpēc labi vien ir, ka spēles notiek tik intensīvā grafikā," stāstīja Rautakallio. "Tomēr, protams, labāk būtu, ja komandai būtu sešas maiņas."

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā trešdien "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar rezultātu 3:7 (1:2, 2:3, 0:2), otrajā spēlē ceturtdien atspēlējās, svinot panākumu pirmajā pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0), bet trešajā spēlē sestdien savā laukumā izcīnīja uzvaru otrajā pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0).

Nākamā spēle gaidāma otrdien Ņižņijnovgorodā, bet jau tagad zināms, ka ceturtdien sērija atgriezīsies arī Rīgā. Biļešu tirdzniecība uz sesto spēli sāksies otrdien plkst.13.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja septembrī traģiskajā aviokatastrofā bojāgājušajai Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!