Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" svētdienas mačā pret Maskavas "Dinamo" izdevies izpildīt spēles plānu un izmantot radītās iespējas, pēc cīņas uzsvēra rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, svētdien Rīgas "Dinamo", visus vārtus gūstot trešajā trešdaļā, viesos ar 5:2 apspēlēja Maskavas "Dinamo" komandu, kuru trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

"Domāju, ka katrā periodā spējām uzlabot savu sniegumu. Pēc nospēlētām 40 minūtēm, kad rezultāts bija 0:0, mums izdevās ātri atspēlēties un pašiem nodrošināt panākumu. Par to spēlētājiem esmu ļoti pateicīgs," treneri citē krievu mediji.

"Zinājām, ka ar pretinieku nedrīkstam spēlēt atklātu hokeju. Mēs bijām pacietīgi un gaidījām savas iespējas, kas arī atnesa uzvaru. Šoreiz bija mūsu diena, par ko esmu ļoti priecīgs," piebilda Rautakallio, kurš uzsvēra, ka komanda cenšas iegūt pozitīvas emocijas un nebūt nav nobijusies pēc nedēļas vidū notikušās tikšanās ar kluba vadību. "Ja pēc šādām sarunām sākam uzvarēt, varam tikties kaut vai katru dienu."

Tikmēr Znaroks pēc mača izcēla ātri ielaisto vārtu nozīmi.

"Diemžēl pretinieki šoreiz ātri atspēlējās, bet pēc tam ripa atsitās pret līnijtiesneša slidu un tā rezultātā ielaidām vēl vienus vārtus. Tas, protams, ir nepatīkami," izteicās Znaroks. "Zaudējuma iemesls ir pieļautās nepiedodamās kļūdas."

Jau ziņots, ka mačā ar Maskavas "Dinamo" nepiedalījās uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Ģirts Ankipāns, kuri spēlē ar Popradas "Lev" atsvaidzināja iepriekš iegūtos savainojumus.

Pēc spēles ar Maskavas "Dinamo" šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" ceturtdien spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, bet 29.oktobrī tiksies ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Šī izbraukuma sērija ir sadalījusies divās daļās, jo 25.oktobrī Rīgas "Dinamo" komandai izbraukumā bija plānots spēkoties ar Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu, kas šosezon KHL čempionātā nepiedalās.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 20 punktiem 16 spēlēs pakāpās uz devīto vietu, bet Maskavas "Dinamo" ar 32 punktiem 17 mačos saglabāja pirmo vietu šajā pašā konferencē.

Rīgas "Dinamo" minimālais uzdevums šajā sezonā ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!