Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar Novosibirskas "Sibirj" uzvarēja tikai pēcspēles metienu sērijā, jo teicamu sniegumu pretinieku vārtos demonstrēja Jurijs Kļučņikovs, pēc mača atzina rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Atgādinām, ka "Dinamo" trešdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Sibirj" komandu. Rīgas klubs aizvadītajā cīņā pa Kļučņikova vārtiem izdarīja 52 metienus, kamēr viesi Krisa Holta vārtus apdraudēja 20 reizes.

"Mēs vienmēr pirms spēlēm cienām pretiniekus, tāpēc zinājām, ka šajā mačā mums nebūs viegla pastaiga parkā," teica Rautakallio, atbildot uz "Sibirj" galvenā trenera Dmitrija Juškeviča komentāru par to, ka visi paredzēja rīdziniekiem vieglu uzvaru. "Pretinieku vārtsargs mums sarežģīja dzīvi. Mums bija labas iespējas gūt vārtus, taču tās palika neizmantotas. "Sibirj" vārtsargs nospēlēja fantastiski."


"Pēdējā trešdaļā komanda cīnījās ar pilnu atdevi un parādīja raksturu, un tāpēc vēlos izcelt komandas spēli," viņš turpināja. "Priecājos par jauno puisi [Māri Bičevski], kurš realizēja pēcspēles metienu. Esmu priecīgs arī par izcīnītajiem diviem punktiem. Šis bija labs komandas sniegums."

Tikmēr "Sibirj" treneris sacīja: "Mēs labi nocīnījāmies. Lai arī nevēlos izcelt kādu atsevišķu spēlētāju, taču Kļučņikovs aizvadīja izcilu spēli. Tāpat jāuzsaka jaunie aizsargi. Rīgā ir lieliski līdzjutēji, un šeit ir patīkami spēlēt, taču viņi ir otrie labākie, jo paši labākie ir Novosibirskā."

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" hokejisti ar 73 punktiem 52 spēlēs nodrošinājuši sev septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!