Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" spēlē pret Hantimansijskas "Jugra" prata ar katru trešdaļu rādīt arvien labāku sniegumu, kas bija galvenā panākuma atslēga, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, "Dinamo" ilgstošās mājas spēļu sērijas pirmajā mačā pirmdien ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja šobrīd savainotā latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto "Jugra" komandu.

"Dinamo" rindās vienīgos vārtus guva Mārtiņš Karsums, bet otro "sauso" spēli sezonā aizvadīja Kriss Holts.


"Mēs spējām katrā trešdaļā iet uz priekšu un spēlēt arvien labāk. Trešajā trešdaļā bijām disciplinēti, parūpējoties, ka šoreiz uzvaru neizlaižam no rokām," izteicās Rautakallio, norādot uz iepriekšējām divām vienības spēlēm, kad galotnē netika nosargāts iepriekš iekrātais pārsvars. "Uzvara mums bija ļoti vērtīga, lai arī guvām tikai vienus vārtus. Tas, cik vārtus guvām, šoreiz pat nebija svarīgi."

Noprotams, ka treneris joprojām no spēlētājiem gan gaida labāku sniegumu uzbrukumā, jo līdz šim vienība izbraukumā pamanās gūt gandrīz divreiz vairāk vārtu nekā savā laukumā.

"Pieļauju, ka uzbrucēji kaut kam vēl taupās. Es jau bieži esmu teicis, ka mums ir pietiekami daudz iespēju gūt vārtus, taču nespējam tās realizēt," uzskata Rautakallio. "Spēlējot izbraukumā, vienmēr pretinieks ir ļoti spēcīgs - allaž pieliekam papildus pūliņus, kas, vērtējot kopumā, mums izdodas."

Tāpat treneris dalījās pārdomās par KHL valdošo krievu hokeju, taču izvairījās definēt, kādu stilu piekopj viņa vadītā vienība.

"Man ļoti patīk krievu hokejs - ātrums, talants un individuālā izdoma. Katrs pretinieks spēlē mazliet citādāk, taču ar vienu mērķi," izteicās Rautakallio. "Somijā hokejs ir attīstījies Ziemeļamerikas virzienā, jo laukumi kļūst mazāki. Manā laikā vienmēr bijām aiz krieviem, taču apmēram pirms 15 gadiem sākām veidot savu rokrakstu."

Tikmēr "Jugra" galvenais treneris Sergejs Šepeļevs uzskata, ka spēle ritēja līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. "Negūstot vārtus, uzvarēt nav iespējams."

Nākamo spēli "Dinamo" aizvadīs trešdien Liepājā, tiekoties ar Magņitogorskas "Metallurg", taču Rautakallio nav satraucies, ka Liepājā nāksies spēlēt uz izmēros mazāka laukuma nekā "Arēnā Rīga".

"Uz Liepāju dosimies jau rītdienas pusdienlaikā, uz Liepājas laukuma aizvadot divus treniņus. Līdzīga izmēra laukums gan ir arī Piņķos, tāpēc pārmaiņas nebūs tik lielas," uzsvēra treneris.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 25 punktiem 19 mačos pakāpās uz septīto vietu, taču tā ir aizvadījusi par attiecīgi trim un vienu spēli vairāk nekā tuvākie sekotāji Mitišču "Atlant" un Maskavas "Spartak", kuru kontos 24 un 23 punkti.

Rīgas "Dinamo" savā laukumā aizvadīs sešas spēles pēc kārtas - ik pēc dienas pauzes Latvijas klubs spēkosies arī ar Magņitogorskas "Metallurg", Omskas "Avangard" un Čerepovecas "Severstaļ" vienībām. Pēc tam sāksies novembra starptautisko spēļu pārtraukums, bet turpmākos divus mačus Rīgas "Dinamo" atkal aizvadīs savā laukumā, kad 16.novembrī uzņems Sanktpēterburgas SKA, bet 20.novembrī tiksies ar Maskavas "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!