Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" vienību spēlēja aktīvu un ļoti labu hokeju, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, KHL regulārā čempionāta šīs sezonas priekšpēdējās izbraukuma sērijas otrajā spēlē Rīgas "Dinamo" trešdien izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1 (2:1, 1:0, 0:0).

"Spēlējām ļoti aktīvu un ļoti ātru hokeju. Tādu, kādu vēlējās redzēt treneri," Rautakallio izteicieni pēc mača citēti "Jugra" komandas oficiālajā mājaslapā. "Mums bija ļoti daudz iespēju gūt vārtus, taču lieliski spēlēja pretinieku vārtsargs. Esam laimīgi, ka no Hantimansijskas aizvedīsim trīs punktus."

"Šoreiz Rīgas "Dinamo" bija labāka visos spēles komponentos - kustībā, domāšanā un ātrumā," pēc spēles teica "Jugra" galvenais treneris Sergejs Šepeļevs. "Iespējams, ka mums piezadzies nogurums, tāpēc trešdien uz pretinieku fona neizskatījāmies pārāk labi. Kad komanda funkcionāli ir gatava, tad mēs daudz ko varam panākt ar kustību un aktivitāti, taču ne šajā mačā. Tik garu ceļu veikušas visas komandas."

Kā ziņots, "Jugra" komandas vārtus ceturtajā mačā pēc kārtas sargāja Masaļska konkurents Mihails Birjukovs, kurš atvairīja 29 metienus.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon - oktobra beigās, Masaļskim ārstējot traumu, Rīgas "Dinamo" savā laukumā izcīnīja minimālu uzvaru ar rezultātu 1:0.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komanda sērijas pirmajā mačā pirmdien ar 3:4 piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" vienībai.

Vēl šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" ik pēc dienas pauzes tiksies ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca jauno vienību Omskas "Avangard" un Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Pēc tam sekos februāra izlašu pārtraukums, pēc tā Rīgas "Dinamo" gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, bet pēdējie četri regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti savā laukumā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 46 spēlēs joprojām ieņem astoto vietu. Septītajā vietā esošā Maskavas CSKA vienība, kas aizvadījusi par vienu maču vairāk, arī izcīnījusi 65 punktus. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē.

Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas "Dinamo" un CSKA pašlaik atpaliek par septiņiem punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo Slovākijas vienību Popradas "Lev" rīdzinieki apsteidz par 12 punktiem.

Savukārt "Jugra" pašlaik 72 punktiem 46 spēlēs ieņem astoto vietu Austrumu konferencē, tomēr piektajā vietā esošajai "Avangard" komandai ir tikai par trim punktiem vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!