Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" gada nogalē paredzētajā Špenglera kausa izcīņā cīnīsies tika un vienīgi par pirmo vietu, turnīra oficiālajai mājaslapai atzinis rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā zināms, turnīra pirmajā spēlē "Dinamo" 26.decembrī tiksies ar Šveices komandu Klotenes "Flyers". Šis būs turnīra atklāšanas mačs.

Dienu vēlāk šī mača zaudētāji tiksies ar Vācijas klubu Volfsburgas "Grizzly Adams", bet "Flyers" un "Dinamo" cīņas uzvarētāji ar "Grizzly Adams" mērosies spēkiem 28.decembrī.

"Esmu ļoti priecīgs par šādu iespēju. Visai komandai būs iespēja gadu miju sagaidīt Šveicē, tāpēc turp dosies arī visu hokejistu ģimenes," stāsta Rautakallio. "Tā būs ļoti īpaša pieredze. Arī sportiskajā ziņā iespēja spēlēt šādā turnīrā rada milzu motivāciju. Esmu drošs, ka Špenglera kausā vērojamais augstais hokeja līmenis un dinamiskā spēle palīdzēs mums uzlabot komandas sniegumu KHL čempionātā."

"Pašlaik komandas kodols tikai iegūst aprises, jo mums līdz šim ļoti traucējuši daudzie savainojumi. Kad ierindā būs visi spēlētāji, kļūsim tikai spēcīgāki," uzsver treneris. "Komandā valda labs noskaņojums. Visi spēlētāji kārtīgi cīnās un vēlas tikai vienu lietu - uzvaru."

"Man Špenglera kausā mērķis ir tikai uzvara. Tā tas būtu jebkuram trenerim," padotos cīņā sauc Rautakallio. "Katra turnīra spēle būs izšķiroša, jo ikviena komanda, kas tajā startēs, pretendēs uz kausu."

"Kas attiecas uz KHL, vēlamies ne tikai iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet tajās arī parādīt labu sniegumu," pasvītroja treneris.

Kā ziņots, otrajā grupā spēkiem mērosies Kanādas izlase, mājinieki "Davos" hokejisti un Čehijas klubs Vitkovices "Steel".

Grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, bet otrajā un trešajā vietā palikušās vienības, tiekoties ar otras grupas otro un trešo spēcīgāko klubu, aizvadīs pārspēles par vietu pusfinālā.

Pārspēles norisināsies 29.decembrī, pusfināli paredzēti dienu vēlāk, bet fināls notiks 31.decembrī.

Par to, ka Rīgas "Dinamo" piedāvāts piedalīties turnīrā, kļuva zināms šī gada marta vidū.

Kā ziņots, Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Tradicionāli turnīra finālspēle notiek 31.decembrī.

Šajā turnīrā katru gadu piedalās arī KHL komandas, sasniedzot labus rezultātus - 2009.gadā turnīrā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", bet pagājušajā gadā Krievijas vienība Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!