Foto: F64
Neskatoties uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" zaudējumu sestdien notikušajā regulārā čempionāta spēlē pret līgas līdervienību Sanktpēterburgas SKA, rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio palika kopumā apmierināts ar savu padoto sniegumu uz laukuma.

Jau ziņots, ka sestdienas spēlē Rīgas "Dinamo" cieta zaudējumu ar rezultātu 2:4.

"Spēli sākām daudz labāk nekā iepriekšējā mačā, kas bija ļoti svarīgi, bet otrajā trešdaļā uz laukuma jau bija īsts izslēgšanas maču hokejs. Trešajā trešdaļā mums bija pāris labas iespējas, tomēr SKA sekmīgi noturēja pārsvaru," pēc spēles izteicās Rautakallio. "Puiši centās komandai dot maksimumu, tomēr ar to bija par maz, jo SKA ir viena no spēcīgākajām šīs līgas komandām. Viņi šoreiz bija labāki."

Rautakallio arī centās saredzēt pozitīvo trešo vārtu zaudēšanā pašās otrās trešdaļas beigās.

"Šāda situācija vienmēr ir smaga, taču lepojos ar to, kā spēlētāji centās reaģēt uz nonākšanu zaudētājos. Pretinieks uzreiz ieguva pacēlumu un to izmantoja," piebilda Rautakallio, kurš izteicās, ka "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts nav jāvērtē pēc pieļautās kļūdas vienos no ielaistajiem vārtiem. "Viņš ir daudz labāks vārtsargs, nekā saka priekšā šī epizode."

Savukārt SKA galvenais treneris Milošs Ržiha pauda prieku, ka izdevies uzvarēt Rīgā, kur vienmēr viesu komandas hokejistiem klājas grūti.

"Esmu ļoti priecīgs, ka mums paveicās ar uzvaru, jo šajā pilsētā ir gūti uzvarēt. Īpaši gatavojāmies tikt galā ar "Dinamo" aktīvo spēles stilu. Centāmies strādāt kā komanda," izteicās treneris.

Šajā spēlē Rīgas "Dinamo" neliela muskuļu sastiepuma dēļ nepalīdzēja vienības kapteinis Sandis Ozoliņš.

Šī "Dinamo" un SKA komandām KHL regulārajā čempionātā bija trešā savstarpējā spēle šosezon - pirmajā mačā oktobra sākumā Sanktpēterburgā mājinieki uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:1, bet otrajā cīņā novembra vidū Rīgā "Dinamo" svinēja panākumu pagarinājumā ar 5:4.

Kā ziņots, savā šī gada pirmajā KHL spēlē "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Maskavas "Spartak" komandai. Šajā mačā "Dinamo" komandas sastāvā atgriezās slovāku uzbrucējs Hosa, ar kuru noslēgts līgums līdz sezonas beigām.

Rīgas "Dinamo" arī nākamo spēli pēc dalības atsākšanas KHL čempionātā aizvadīs savā laukumā, kad pirmdien spēkosies ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu.

Pēc šī mača KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu 37 spēlēs ieņem septīto vietu, bet SKA hokejisti ar 82 punktiem 37 mačos atrodas līderpozīcijā ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!