Foto: LETA

Visi Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien vēlējās savu debiju tās rindās piedzīvojušajam jaunajam vārtsargam Kristeram Gudļevskim palīdzēt tikt galā ar uzdevumu, izcēlis rīdzinieku galvenais treneris Peka Rautakallio.

Kā ziņots, "Dinamo" piektdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Čehovas "Vitjaz" komandu. Vienības rindās trešajā trešdaļā debiju KHL čempionātā piedzīvoja 20 gadus vecais Gudļevskis, kurš ielaida vienu ripu.

"Mēs zinām, ka šogad "Vitjaz" ir laba komanda, kas prot spēlēt skatāmu hokeju. Tam bijām gatavi un nebijām vīlušies tajā, ko redzējām," pēc cīņas izteicās Rautakallio. "Pirmajā trešdaļā nebijām pietiekoši uzstājīgi. Lai arī otrajā un trešajā spēlējām daudz labāk, vēl esam tālu no tā, ko gribu redzēt komandas izpildījumā. Katrā spēlē redzam, cik daudz mums ir iespējas gūt vārtus. Tāpēc arī veicu izmaiņas virknējumos, lai katrs var sevi pierādīt mazliet citos apstākļos."

Maču "Dinamo" vārtos uzsāka Mīkaels Telkvists, tomēr trešajā trešdaļā viņš uz ledus vairs neatgriezās. Rautakallio atklāja, ka vārtsargs spēles laikā patērēja daudz šķidruma, tāpēc nebija spējīgs cīņu turpināt, bet viņa kopējo veselības stāvokli izmeklē ārsti.

"Galvenais, ka visi vēlējās Gudļevskim palīdzēt iejusties spēlē un tikt galā ar uzdevumu," par vārtsarga debiju pārdomās dalījās Rautakallio, kura izteikumi gan liecināja, ka Gudļevskis pašlaik vēl nav gatavs spēlēšanai KHL līmenī. "Neizskatām viņu kā iespējamo jauno spēlētāju kvotas aizpildītāju. Mani apmierina gados jaunie laukuma spēlētāji, bet mums komandā galu galā ir divi laba līmeņa vārtsargi."

Tāpat treneris atzinīgi novērtēja pieredzējušā Rodrigo Laviņa atgriešanos sastāvā, izceļot, ka aizsargs bieži māk komandai palīdzēt ar savu milzīgo pieredzi, taču arī pieļauto kļūdu skaits nepaliek nepamanīts.

Savukārt pretinieku galvenais treneris Jurijs Ļeonovs izteicās, ka šajā mačā uzvarēja tā komanda, kas to vairāk vēlējās, tomēr viņa padotie, vērtējot cīņas gaitu, vienu iegūto punktu izcīnīja, nevis pazaudēja divus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 13 spēlēs pašlaik ieņem desmito vietu, bet "Vitjaz" ar 14 punktiem atrodas priekšpēdējā, 13. pozīcijā.

Pēc piektdienas spēles Rīgas "Dinamo" arī nākamās divas cīņas aizvadīs savā laukumā, svētdien un otrdien tiekoties attiecīgi ar Čerepovecas "Severstaļ" un Minskas "Dinamo" komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!