Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucējs Miķelis Rēdlihs svētdien izpildīja savu pirmo rezultatīvu piespēli šosezon, tomēr viņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 3:5 (1:0, 2:2, 0:3) izbraukumā piekāpās Slovākijas vienībai Bratislavas "Slovan".

Rēdlihs spēles 22.minūtē palīdzēja Igoram Musatovam izvirzīt "Lokomotiv" vadībā ar rezultātu 2:0.

Uzvarētājiem divus vārtus guva 39 gadus vecais uzbrucējs Miroslavs Šatans, kuram šī bija tikai trešā spēle šosezon.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 34 sekundes, zaudējot visos trijos iemetienos, kuros viņš piedalījās.

Pēc ļoti nerezultatīva sezonas sākuma posma pēdējos sešos mačos Rēdlihs guvis divus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli. Kopā viņš šosezon 29 mačos izcēlies tikai ar trim precīziem raidījumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Kā zināms, "Lokomotiv" vienību pārstāv arī latvietis Jānis Sprukts, taču viņš ir iedzīvojies ceļgala savainojumā un tuvākajā laikā laukumā neatgriezīsies.

Kā ziņots, vēl vienā mačā svētdien septīto uzvaru pēdējās astoņās cīņās guva latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas ar 3:2 (3:0, 0:2, 0:0) izbraukumā uzveica Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Visus trīs vārtus "Donbass" guva pirmajās 12 minūtēs, kad izcēlās Petrs Podhradskis, Ruslans Fedotenko un Rendijs Robiteils. Otrajā trešdaļā deficītu līdz minimumam mājiniekiem samazināja zviedrs Jonass Enlunds, kurš guva divus vārtus, tomēr neko vairāk "Sibirj" paveikt nespēja.

Bārtulis šoreiz laukumā pavadīja 17 minūtes un 23 sekundes, izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem, pieciem spēka paņēmieniem un vienu bloķētu metienu.

Pēc šī mača Doņeckas klubs kopvērtējumā uz pāris stundām apsteidza Latvijas vienību Rīgas "Dinamo". Vēlāk rīdzinieki ar 6:4 pieveica līgas līdervienību Sanktpēterburgas SKA

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma galvgalī pirmo vietu ar 75 punktiem 36 spēlēs saglabāja SKA komanda, par diviem punktiem apsteidzot līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, bet pārstāv Mārtiņš Karsums.

Pa 65 punktiem ir Maskavas CSKA un Rīgas "Dinamo" komandām, bet piekto vietu ar 62 punktiem ieņem "Donbass" hokejisti.

Savukārt "Lokomotiv" ar 52 punktiem atrodas konferences astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!