Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien uzvaru viesos izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas, pateicoties Miķeļa un Krišjāņa Rēdliha gūtajiem vārtiem, ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pieveica Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" vienību.

Pirmā perioda 11.minūtē vārtus rīdzinieku labā guva Miķelis Rēdlihs, piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Krišjānis Rēdlihs panāca 2:0, bet jau pēc dažām sekundēm "Jugra" vienus vārtus atguva. Otrā perioda 18.minūtē Miķelis Rēdlihs guva savus otros vārtus mačā un atjaunoja rīdziniekiem divu vārtu pārsvaru.

"Dinamo" rezultatīvākajam spēlētājam Miķelim Rēdliham tie bija pirmie vārti pēc 12 spēļu "klusēšanas".

Pirms spēles

Šīsdienas spēlei treneri pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus, un sastāvs būs līdzīgs kā iepriekšējā spēlē, tikai ceturtajā maiņā Jura Štāla vietā spēlēs Roberts Bukarts, bet kā 13. uzbrucējs tiks pieteikts
Mārtiņš Cipulis
. Vārtus sargās
Kriss Holts
.

Pirmais periods

Mača pirmajās minūtēs ripu vairāk kontrolēja "Dinamo" komanda, kas arī izveidoja pirmo vārtu gūšanas momentu, taču Frederika Varga raidījumu atsita "Jugra" vārtsargs Mihails Birjukovs. Rīdzinieki arī turpinājumā spēlēja pārliecinošāk, bet mājinieki pārtvēra ripu un ar brīvu metienu apdraudēja Holta vārtus, bet vārtsargs metienu atvairīja. Šī epizode nenoslēdzās ar vārtu guvumu, taču Jēkabs Rēdlihs saņēma divu minūšu noraidījumu. Rīdzinieki mazākumā darbojās pārliecinoši, neļaujot pretiniekiem uzbrukt uz saviem vārtiem. Pēc mazākuma pret Māri Bičevski izgājienā pārkāpa noteikumus un tika nozīmēts soda metiens, kurā viņš apspēlēja vārtsargu, bet ripu neievirzīja vārtos.

Pēc neizmantotā soda metiena "Dinamo" ļoti aktīvi uzbruka, vairākkārt liekot iesaistīties spēlē Birjukovam, taču pagaidām viņš ar saviem pienākumiem tika galā nevainojami. Aktīvā spēle uzbrukumā Rīgas komandai atmaksājās 11.minūtē, kad ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā pēc Mārtiņa Karsuma piespēles starp diviem aizsargiem izlauzās Miķelis Rēdlihs, gūstot spēles pirmos vārtus. Tikmēr uzreiz sava komanda bija jāglābj Holtam, kurš tvēra Pāvela Vorobjova un Alekseja Simakova metienus. Trīs minūtes pēc vārtu guvuma pirmo reizi vairākumā spēlēja rīdzinieki, bet tajā minūti nekas nepadevās, taču tad Krišjānis Rēdlihs izdarīja metienu un ripa ielidoja vārtos.

Rezultāts 2:0 gan pārāk ilgi nesaglabājās, jo pēc lielas burzmas vārtu priekšā Krišjānis Rēdlihs nejauši ripu iebakstīja vārtos, kad Holts centās to piespiest. Vārtu guvumu ieskaitīja Sergejam Demaginam. Ar minūtes starpību divi "Jugra" hokejisti saņēma noraidījumu, tomēr lielais vairākums palika neizmantots un trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 2:1.

Otrais periods

Otro trešdaļu ar ātru uzbrukumu iesāka mājinieki, kuri uzreiz pēc uzvarētā iemetiena metās uz "Dinamo" vārtiem, taču vārtsargs spēlēja precīzi un novērsa briesmas. Ilgāku laiku spēles gaitu kontrolēja mājinieki, kamēr rīdzinieki atbildēja ar neprecīziem pretuzbrukumiem. Tuvojoties perioda vidum spēles gaita izlīdzinājās un abas vienības ripu kontrolēja līdzīgi, bet tieši draudi vienību vārtiem netika radīti.

Devītajā minūtē Bičevskis sev izkārtoja labu metienu, taču Birjukovs darbojās veiksmīgi. Šī epizode pamodināja Rīgas komandas hokejistus, kuri pretinieku vienības vārtu priekšā sagrieza uzbrukumu virpuli. Turpinājumā brīvs no tuvas distances bija Sandis Ozoliņš, taču metiens lidoja virsū vārtsargam. Periodā pirmās 14 minūtes abu vienību hokejisti spēlēja vienādos sastāvos, bet tad "Dinamo" uzbrucējs Džeimijs Lundmarks savu komandu atstāja mazākumā, bet pāris sekundes viesi spēlēja trijatā, jo noraidīts tika Jēkabs Rēdlihs. Pēc nepilnām četrām mazākumā nospēlētām minūtēm Rīgas "Dinamo" panāca 3:1, kad Jānis Sprukts, apslidojot vārtus un piesaistot divus aizsargus, piespēlēja Miķelim Rēdliham, kurš savu darbu izdarīja precīzi. Pirms pēdējās trešdaļas Latvijas komanda bija vadībā ar diviem vārtiem.

Trešais periods

Aktīvi iesāktās pēdējās 20 minūtes Rīgas "Dinamo" ātri atnesa vēl vienu "bullīti", kad Lundmarka gājienu uz vārtiem neatļauti apturēja aizsargs, taču viņš izgājienā izvēlējās izdarīt tālu un neprecīzu metienu. Nākamajās minūtēs rīdzinieki ierakās savā aizsardzības zonā, un aizsargājās no pretinieku uzbrukumiem, cenšoties pretiniekus noķert pretuzbrukumiem. Trešdaļas astotajā minūtē tiesneši Miķeļa Rēdliha spēlē aizsardzībā saskatīja noteikumu pārkāpumu, un viņš uz divām minūtēm tika nosēdināts uz noraidīto soliņa. Mazākums tika izturēts, taču pēc tā mājinieki sev izkārtoja labas metienu epizodes, kurās sekmīgāk gan nospēlēja aizsardzībā spēlējošie spēlētāji.

Spēles ritējums nemainījās un pārsvars piederēja "Jugra" hokejistiem, kuri nesekmīgi mēģināja samazināt rezultāta starpību. Tikmēr spēles 14.minūtē Bičevskis atstāja Rīgas komandu mazākumā, bet mazākuma brigāde darbojās veiksmīgi. Pēdējā minūtē "Jugra" palika skaitliskajā mazākumā, kurā "Dinamo" izveidoja labu uzbrukumu, bet rezultāts nemainījās un Latvijas vienība svinēja uzvaru.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #47 Mārtiņš Cipulis.

Hantimansijskas "Jugra" sastāvs spelei:

Vārtsargi: #30 Birjukov (#41 Masaļskis).

Aizsargi: #5 Blohin - #7 Pepeļajev, #40 Selujanov - #91 Starosta, #28 Hvostov - #87 Ibragimov, #4 Groulx - #44 Djakov.

Uzbrucēji: #11 Hlincev - #96 Fjodorov - #19 Buļjanskij, #25 Sitņikov - #48 Magogin - #23 Skorohodov, #15 Demagin - #9 Altarjov - #21 Vorobjov, #14 Bočarov - #97 Jemeļejev - #33 Simakov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!