Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) izbraukumā pieveica līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Pirmajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, precīzi metot Dmitrijam Kaļiņinam (SKA) un Iļjam Gorohovam ("Lokomotiv"). Savukārt uzvaru viesi nodrošināja četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās Sergejs Plotiņikovs.

Rēdlihs šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un četras sekundes, kuru laikā veica trīs spēka paņēmienus un izdarīja divus metienus pa vārtiem.
Kā zināms, Sprukts ir iedzīvojies ceļgala savainojuma un tuvākajā laikā laukumā neatgriezīsies.

Šī bija trešā "Lokomotiv" komandas uzvara pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 40 punktiem 27 spēlēs pakāpās uz astoto vietu, bet SKA ar 59 punktiem 29 mačos joprojām atrodas galvgalī, par četriem punktiem apsteidzot Mārtiņa Karsuma pārstāvēto līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!